Mehmet Sepil: Stadyumlarda belli bölümlerin seyirciye açılmasını istiyoruz - Son Dakika
Spor

Mehmet Sepil: Stadyumlarda belli bölümlerin seyirciye açılmasını istiyoruz

Mehmet Sepil: Stadyumlarda belli bölümlerin seyirciye açılmasını istiyoruz

"Alınacak kararlarda federasyonla iş birliği halindeyiz""Başkanlık görevi oldukça zor ve devre arasında bırakacağım"Serhan TÜRK / İSTANBUL,- Kulüpler Birliği Vakfı'nın aylık olağan toplantısı sonrasında Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

16.09.2020 18:17  Güncelleme: 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Alınacak kararlarda federasyonla iş birliği halindeyiz"

"Başkanlık görevi oldukça zor ve devre arasında bırakacağım"

Serhan TÜRK/ İSTANBUL,- Kulüpler Birliği Vakfı'nın aylık olağan toplantısı sonrasında Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sepil, "Devre arasına kadar görevime devam edeceğim. Süreci ilan ederiz ve seçimli genel kurul yapacağız, ikinci yarıda yeni başkan göreve gelecek" dedi.

Yayıncı kuruluşla ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Sepil, "Önümüzde çok zor olduğunu bildiğimiz 39 maçlık çok zor bir süreç var. Konuştuğumuz en önemli konu pandemi sonrası kulüplerin yaşadığı ekonomik zorluklardı. Pandemi sonrası kulüplerin kaynaklarında önemli azalmalar var. Anadolu kulüplerinin en önemli geliri olan televizyon gelirlerinde henüz bir netlik yok. Bu konuda federasyon yayıncı kuruluşla görüşmelerini sürdürüyor. Henüz kulüplere bir avans gönderilmedi. Beklentimiz görüşmelerin en kısa zamanda sonlandırılması. Kulüpler Birliği olarak kontrat ne diyorsa bizim hakkımız odur görüşündeyiz. Kontratın gerektirdiği ödemenin yayıncı kuruluş tarafından yapılmasını bekliyoruz. Umudumuz bu sürecin en kısa zamanda sonuçlanması" açıklamasında bulundu."STADYUMLARDA BELLİ BÖLÜMLERİN SEYİRCİYE AÇILMASINI İSTİYORUZ"Maçların beli oranda seyircili olması için hem Sağlık Bakanlığı hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşeceklerini belirten Sepil, "Yayıcı kuruluş dışında maç günü gelirleri çok önemli, seyirci çok önemli. Kulüplerin bir gelir kaybı var. Önce sağlık diyoruz. Bütün spor müsabakalarını etkiliyor. Yüzde yüz seyircili başlaması değil ama birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi az da olsa seyirciler maçlara alınmaya başlandı. Bu konunun kısa zamanda pandemi içinde pozitif gelişmeler olduğunda Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşerek belli bölümlerin maçlara açılmasını istiyoruz. Ana merci Sağlık Bakanlığı'dır. Sağlık Bakanlığı'ndan randevu talep ederek görüşlerimizi aktaracağız" ifadelerini kullandı. "MALİYE BAKANIMIZ İLE GÖRÜŞTÜK"Ekonomik anlamda yaşanan sorunları da Maliye Bakanı ile görüştüklerini dile getiren Sepil, "Cumhurbaşkanımızın yardımıyla amatör branşlarda yapılan vergi iadesiydi. Geçen sene bunda değişiklik oldu. Geçen sezon kulüpler bu ödemeleri alamadılar. Geçen hafta Maliye Bakanımız ile yaptığımız toplantıda buna benzer konularda düşüncelerimizi ilettik. En kısa zamanda hayata geçeceğini duyduk. Kulüplerimizi rahatlatacak" şeklinde konuştu."ALINACAK KARARLARDA FEDERASYONLA İŞ BİRLİĞİ HALİNDEYİZ"Federasyonla birlikte alınacak kararlarda hızlı ve doğru karar almak için ortak bir çalışma içinde olacaklarını belirten Sepil, "Futbolla ilgili önümüzdeki süreci tartıştık. Lisans konusu olsun yabancı sayısı olsun birçok konuda federasyonda son dakika tartışılıyor. Bu sefer sağlıklı bir karar alınması için önümüzdeki sezon için alınacak kararlarda federasyonla iş birliği halindeyiz ve son dakikada karar almak yerine yapılması gerekenler var. Bu sefer hızlı bir şekilde iletme kararı aldık. Ani sorunları yaşamamıza yardımcı olacak" dedi."BAŞKANLIK GÖREVİ OLDUKÇA ZOR VE DEVRE ARASINDA BIRAKACAĞIM"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, ligin devre arasında görevi bırakacağını söylerken, "Başkanlık görevi oldukça zor. Başkan olan kişinin zamanını buraya aktarması lazım. Bunu başkanlarımızla paylaştım. Bu konuyu tekrar açtık ve devre arasına kadar bunun doğru olmadığını takdir ettiler ve devre arasına kadar görevime devam edeceğim. Süreci ilan ederiz ve seçimli genel kurul yapacağız, ikinci yarıda yeni başkan göreve gelecek" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mehmet Sepil: Stadyumlarda belli bölümlerin seyirciye açılmasını istiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi. TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan Denizlispor'a bir kötü haber geldi.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    15:13 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Mondihome Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda dinamik ısınma ve sonuçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Sakatlığı bulunan Onuachu ise takımla çalışmalarını sürdürerek maçta forma giyebilme ihtimali bulunuyor.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.

  • Sümeyye Boyacı, Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek
    14:45 Sümeyye Boyacı, Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, Portekiz'de düzenlenecek Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

  • Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi
    14:35 Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi

    Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini belirtti. Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu ve zorlu bir karşılaşma beklediklerini ifade etti. Ayrıca, takımın ligde kalma mücadelesine devam edeceklerini ve sözleşme konusunun şu anda odaklarında olmadığını söyledi.

  • Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak da kalp krizinden hayatını kaybetti
    14:27 Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak da kalp krizinden hayatını kaybetti

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın kardeşi Burak Toprak, Afyonkarahisar'da kalp krizinden yaşamını yitirdi.


Advertisement