Mehmet Tekelioğlu, AK Parti'yi 'Yan Yatmış Gemiye' Benzetti - Son Dakika
Güncel

Mehmet Tekelioğlu, AK Parti'yi 'Yan Yatmış Gemiye' Benzetti

Mehmet Tekelioğlu, AK Parti\'yi \'Yan Yatmış Gemiye\' Benzetti

Ak Parti eski İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, AK Parti'yi 'yan yatmış gemi'ye benzeterek, "Geminin içindekilerden pek çok kimse durumun farkında ve çırpınıyorlar düzeltmek için, ama dümendekilerin işin farkında olup olmadıklarından emin değiller" dedi.

23.08.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti eski İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, AK Parti'yi 'yan yatmış gemi'ye benzeterek, "Geminin içindekilerden pek çok kimse durumun farkında ve çırpınıyorlar düzeltmek için, ama dümendekilerin işin farkında olup olmadıklarından emin değiller" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi olan Mehmet Tekelioğlu, AK Parti'de üç dönem İzmir milletvekilliği yaptı. Yeni eğitim yılında Celal Bayar Üniversitesi'nde mühendislik dersi verecek olan Prof. Dr. Tekelioğlu, ulusal bir gazetenin Ege ekinde köşe yazarlığı da yapıyor. Tekelioğlu, bu haftaki köşesinde AK Parti'yi yana yatmış bir gemiye benzetti. Erken seçime böyle gidilmeyeceği konusunda dümendekilerin uyarıldığına dikkat çeken Tekelioğlu, partinin yapılması gerekeni doğru tespit edebilmek için anket yöntemine başvurmasını isterken, "Hoyratça tavırlar, üstten bakış, kendini beğenmişlik, her şeyi biz biliriz tavrı Haziran seçimlerinde Ak Parti'yi sıkıntıya sokmadı mı? Şimdi bütün bunların bir beyin cerrahı hassasiyetiyle masaya yatırılması gerekiyor" sözleri dikkat çekti. Tekelioğlu, yazısında şunları söyledi:

"AK Parti şu dönemlerde yana yatmış bir gemiye benziyor. Hafifçe yana yatmış bir gemiye... Geminin içindekilerden pek çok kimse durumun farkında ve çırpınıyorlar düzeltmek için ama dümendekilerin işin farkında olup olmadıklarından emin değiller. 7 Haziran limanına dümen kırdığında, gemideki yan yatmış hali tespit edenler feryat etmişlerdi. Seslerinin duyulmadığı seçim sonuçlarından belli... Şimdi erken seçim limanına böyle gidilemeyeceğini haykıranlar var, dümendekileri ikazla vazifeli hissediyorlar kendilerini. Limanda bekleyip geminin daha da yatmasını isteyenler yok değil. Gemiyi kaygıyla izleyip aman diye haykıranlar da çok limanda. Yana yatmış gemi, kaybettiği alemi arıyor aramasına da bu haliyle bulması zor. Zor ama imkansız değil. Geminin içindeki ve dışındaki aşıklara kulak vermek gerekiyor. Sevenleri, rekortmen bir atletten her yarışta rekorunu yenilemesini beklerler. Birinci geldiği yarışlarda bile rekor yoksa birinciliğinden ziyade niçin rekoru yenileyemediği konuşulur. Gerçek dostları atlete neler yapması gerektiğini anlatmaya çalışırken kıskananlar artık düşüşün başladığından ve performans kaybından, bunun geri döndürülemeyeceğinden söz etmeye başlarlar. Atletin yapması gereken her söze kulak verip doğru olana uymaktır. AK Parti'nin durumu da rekortmen atletten farklı değil. Yüzde ellilerden yüzde kırklara düşmenin bir sebebi olsa gerek. Yüzde kırk birle kazanılmış birincilik kimseyi tatmin etmedi. Bunu görmezden gelip 'erken seçimde nasıl olsa yine birincilik benim' demek doğru değildir. Türkiye'nin bu gemiye ihtiyacı var. Burada AK Parti yönetiminin ne gerekiyorsa yapılacak demesini bekliyoruz elbette. Fakat önemli olan ne gerektiğinin nasıl tespit edileceğidir. Bu noktada şeffaflık herkesin aradığı bir hususiyet olur. Neyin gerekip neyin gerekmediği geniş bir istişare ile bulunabilir. Düzgün bir anket çalışması pek çok hususu aydınlatacaktır. Üslup bazen her şeyin önüne geçiyor. Hoyratça tavırlar, üstten bakış, kendini beğenmişlik, her şeyi biz biliriz tavrı Haziran seçimlerinde Ak Parti'yi sıkıntıya sokmadı mı? Şimdi bütün bunların bir beyin cerrahı hassasiyetiyle masaya yatırılması gerekiyor. Ekonominin de kulaklara fısıldadığı bir şeyler var sanırım. Alıp başını giden döviz, ihracatın girdiği girdaplı ortam, her gün ölüm haberlerinin dünya basınında yer bulmasıyla ve bir üçüncü dünya ülkesi havasının etkisiyle sarsılan turizm."

Tekelioğlu, görüşleri nedeniyle parti içinden tepki görüp görmediği yönündeki sorusuna ise "Aksine bazı arkadaşlar arayıp teşekkür ediyorlar, 'hislerimize tercüman olmuşsun' diyorlar" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Tekelioğlu, AK Parti'yi 'Yan Yatmış Gemiye' Benzetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement