Mehmetçik, "Asker buralara ayak basamaz" denilen PKK kampına girdi! 8 üst düzey PKK'lı her yerde aranıyor - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik, "Asker buralara ayak basamaz" denilen PKK kampına girdi! 8 üst düzey PKK'lı her yerde aranıyor

Diyarbakır'ın Lice-Hani ilçeleri arasında bulunan ve PKK terör örgütünün "Asker buralara ayak basamaz" dediği Ape Musa Kampı'na "Abluka-1 Şehit Jandarma Çavuş Kadir Aydın operasyonu" düzenlendi. Mehmetçik, bölgede barındıkları tespit edilen ikisi 10 milyon lira para ödüllü Kırmızı, ikisi 2 milyon lira ödüllü Turuncu, 1'i de 500 bin lira ödüllü Gri listede aranan toplamda 8 üst düzey PKK terör örgütü üyesinin peşine düştü.

18.04.2022 11:03  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın ülke gündeminden tamamen çıkarılması amacıyla Jandarma Genel Komutanlığınca planlanıp Bölge ve İl Jandarma Komutanlıklarınca icra edilen iç güvenlik harekatları bahar ayı ile birlikte ilk olarak Diyarbakır'dan başladı.

SİHA'LARIN DESTEĞİYLE GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON

Kış üslenmesinden çıkan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için "Abluka-1 Şehit Jandarma Çavuş Kadir Aydın operasyonu" başlatıldı. Lice ile Hani ilçeleri arasındaki dağlık bölgede kalan ve PKK'nın sözde Ape Musa alanı diye adlandırdığı Birlik, Şenlik, Miaran, Ayaz, Aşağı ve Yukarı Turalı, Gömeç ve Kıllıboğan bölgelerinde Atak taarruz helikopterleri ve SİHA'ların da desteğiyle geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

HELİKOPTERLER KRİTİK NOKTALARI VURDU

42 timden oluşan birlikler karadan teröristlerin muhtemel barınma alanlarına nokta operasyonlar yapıyor. Önceden belirlenen koordinatlarla sığınak ve barınma alanları helikopterlerle vuruluyor.

Mehmetçik, PKK'nın 'Asker buralara ayak basamaz' dediği kampa girdi! 8 üst düzey PKK'lı aranıyor

MEHMETÇİK BU 8 TERÖRİSTİ ARIYOR

Terör örgütü PKK'nın sözde Orta Saha diye adlandırdığı Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Elazığ, Erzurum ve Batman kırsalını içine alan bölgenin sorumlusu olan ve İçişleri Bakanlığınca 10 milyon lira para ödüllü Kırmızı listede aranan Devrim Palu kod adlı Müslüm Bayat ile sözde Amed Eyalet sorumlusu Axin Muş kod adlı Hülya Demirer, sözde Özel güç sorumlusu 2 milyonluk Turuncu listede aranan Aliye Kiye ile hükümetin PKK'yla müzakere yürüttüğü çözüm sürecinde Diyarbakır'da evine giden istihbarat şubede görevli polis Ali Kızıloğlu ile asayiş şubede görevli Osman Bal'ı suikast sonucu şehit edip dağa kaçan sözde Ape Musa alan sorumlusu 2 milyonluk Turuncu listedeki Mehmet Süleymanoğlu, 500 bin liralık gri listede aranan Adar kod adlı Hatice Ay, Hevidar kod adlı Çidem Dere, Doktor Mahsun kod adlı Vedat Ayhan ile Kuzey Irak'tan suikastçı olarak bölgeye gönderilen Suriye uyruklu Ala kod adlı kadın teröristin etkisiz hale getirilmesi için bölge çembere alındı.

25 YILDAN BERİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DAĞ KADROSUNDA

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre saha sorumlusu olarak bir ay önce bölgeye geldiği tespit edilen terörist Müslüm Bayat, 25 yıldan beri terör örgütünün dağ kadrosunda yer alıyor. Son olarak Irak'ın Sincar bölgesinde ve Suriye'nin Rimelan kasabasında sözde cephe sorumlusu olan Bayat'ın, Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in talimatıyla Diyarbakır kırsalına gönderildiği belirlendi.

Mehmetçik, PKK'nın 'Asker buralara ayak basamaz' dediği kampa girdi! 8 üst düzey PKK'lı aranıyor

1 EKİME KADAR 9 BİN 159 OPERASYON BÖLGE GENELİNDE YAPILACAK

Eren Kış operasyonları 15 Nisan itibariyle tamamlanınca 16 Nisan'dan itibaren de İlkbahar-Yaz Abluka operasyonları başlatıldı. Bunun ilki de Diyarbakır'da 17 Nisan'da başladı. Ara, bul, yok et parolasıyla 7/24 kesintisiz devam edecek operasyonlar 1 Ekim'e kadar devam edecek. Terör örgütünün lojistik ve ikmal kanalları ile işbirlikçi yapılanmaları, finans kaynaklarının kesilmesi için tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toplam 9 bin 159 küçük, orta ve büyük ölçekte operasyon icra edilecek.

15 Nisan itibariyle tamamlanan Eren ve Eren-Kış Operasyonlarında Jandarma Genel Komutanlığı Terör ve İstihbarat Daire Başkanlıklarının verilerine göre, 339 terörist etkisiz hale getirildi. 421 mayın ve el yapımı patlayıcı imha edildi. 576 silah ve 827 el bombası, 5 ton 983 kilo patlayıcı ve 123 bin 391 değişik çaplarda mühimmat ele geçirildi.

Mehmetçik, "Asker buralara ayak basamaz" denilen PKK kampına girdi! 8 üst düzey PKK\'lı her yerde aranıyor

Son Dakika Güncel Mehmetçik, 'Asker buralara ayak basamaz' denilen PKK kampına girdi! 8 üst düzey PKK'lı her yerde aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Naci Kuru: Insandan baska herseye benziyorlar ucubelerr 20 1 Yanıtla
  • abdulkerim kaya: vurun yok edin. devletine milletine hainlik eden şerefsizleri vurun. soyları kesilsin . dünyada külleri bile olmasın. 0 0 Yanıtla
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement