Mehmetçik Kara Kışta Bile Eli Kanlı PKK'ya Göz Açtırmıyor - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik Kara Kışta Bile Eli Kanlı PKK'ya Göz Açtırmıyor

Doğu Anadolu'da, ülkenin huzur ve barışını bozmak için eylemler yapan ve son dönemde ağır kayıplar veren terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlar, zorlu arazi koşulları ve çetin kışa rağmen aralıksız sürdürülüyor.

29.12.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu'da, ülkenin huzur ve barışını bozmak için eylemler yapan ve son dönemde ağır kayıplar veren terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlar, zorlu arazi koşulları ve çetin kışa rağmen aralıksız sürdürülüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı komando ve jandarma özel harekat (JÖH) birlikleri, Türkiye'nin huzur ve barışını bozmak için eylemler yapmaya çalışan, sivillere dahi zarar vermekten çekinmeyen eli kanlı terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarına, ülkenin birçok bölgesinde olduğu gibi Doğu Anadolu'da da devam ediyor.

Son dönemde Mehmetçik'in sürdürdüğü kararlı operasyonlar sayesinde büyük kayıplar veren ve şu sıralar kış üslenmesine girmeye çalışan teröristleri amansız takibe alan Mehmetçik, Doğu Anadolu'da örgüt mensuplarının barınabilecekleri sığınak, barınak ve depolara yönelik sık sık operasyon yapıyor.

Bölgede, herhangi bir ihbar ya da istihbarat beklemeden yerleşim yerlerinin yanı sıra karla kaplı dağ ve sarp arazileri didik didik arayan Mehmetçik, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Kars kırsalı başta olmak üzere teröristlerce kullanılan sığınak, barınak, depoları tespit edip imha ediyor.

Yayla evlerine operasyon

Hava destekli gerçekleştirilen operasyonlarda, helikopter ile operasyon bölgesine ulaşan ve soğuk havaya rağmen zaman zaman günlerce arazide kalan JÖH'ler ve komando birlikleri, karla kaplı arazilerde yürüyerek, örgüt mensuplarının kış üslenmesi için yiyecek ve yaşam malzemesi bulabileceği ve kışın vatandaşlarca kullanılmayan yayla evlerini de kontrol ediyor.

Bölgede şu sıralar Tunceli'nin kent merkezi kırsalının yanı sıra Pertek, Hozat ve Ovacık ilçeleri kırsalı, Erzurum Çat ilçesi kırsalı, Kars'ın Çemçe-Madur bölgesi, Erzincan'ın Refahiye ilçesi kırsalı ve Ağrı kırsalında operasyon yapan timler, teröristlere göz açtırmıyor.

Helikopterlerin yanı sıra zaman zaman savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonlarda, örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak ve mağaralarda çeşitli silah, patlayıcı ve mühimmatların yanı sıra yüklü miktarda un, şeker, çay gibi yiyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Delil niteliğinde olmayan bu malzemeler ile sığınak, barınak ve depoları Cumhuriyet savcılarının bilgisi dahilinde imha eden güvenlik güçleri, kış üstlenmesine girmeye çalışan eli kanlı örgüte ağır darbe indiriyor.

Mehmetçik'in teröristlere yönelik operasyonlarının kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.

Mehmetçik Kara Kışta Bile Eli Kanlı PKK\'ya Göz Açtırmıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmetçik Kara Kışta Bile Eli Kanlı PKK'ya Göz Açtırmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement