Mehmetçik Kosovalılara Bayramlaşma Töreni Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik Kosovalılara Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Mehmetçik Kosovalılara Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Mehmetçik Kosovalılara bayramlaşma töreni düzenledi Kosova'da 1999 yılından bu yana KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan Türk askeri, 16 yıldır gelenek hale getirdiği bayramlaşma merasimini bu yıl da gerçekleştirdi.

19.07.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmetçik Kosovalılara bayramlaşma töreni düzenledi

Kosova'da 1999 yılından bu yana KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan Türk askeri, 16 yıldır gelenek hale getirdiği bayramlaşma merasimini bu yıl da gerçekleştirdi.

Ramazan Bayramı münasebetiyle Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği ile Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı bayramlaşma töreni düzenledi. Konuşlu olduğu Prizren'deki Sultan Murat Kışlasında gerçekleşen bayramlaşma törenine Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, KDTP Milletvekilleri yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Büyükelçi Songül Ozan'ın Türkiye'de olması münasebetiyle törende bir konuşma yapan Büyükelçi Yardımcısı Volkan Başman, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Kosova halkının yanında olduğunu ve bundan böyle de olmaya devam edeceğini vurguladı. Başman'ın konuşması ardından sözü alan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu, Kosovalılarla birlikte bayramlaşmanın mutluluğunu dile getirdi. Bayramlaşma töreni Mitroviça'nın Birlik Türk Kültür ve Sanat Derneği folklor ekibi gösterisiyle devam etti. Misafirlere Türk baklavası ve meşrubat ikram edildi.

Kosova Demokratik Türk Partisi Geleneksel Bayramlaşma töreni düzenledi

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma töreni bu yıl da geleneği sürdürdü. KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'ın ev sahipliğinde Prizren'deki parti genel merkezinde yapılan bayramlaşma törenine, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği temsilcileri, Türk Temsil Heyet Başkanlığı Komutanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu, KDTP Milletvekilleri, Şube Başkanları, KDTP yönetimi, parti sempatizanları ile çok sayıda davetli katıldı. Davetlilerin Ramazan Bayramı'nı kutlayan KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, bayramın özünün, mutluluk ve birlik olduğunu belirterek, birlik olarak tüm zorlukların üstesinden gelinebileceğini ifade etti. Yağcılar, bayramın yeni dostluklara vesile olmasını temenni ederek, Kosova'nın ve Türkiye'nin daha güçlü olmasını, Kosova vatandaşlarının daha iyi şartlarda yaşamasını diledi. 'Geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşmalarımız bundan sonra da devam edecektir' diyen Yağcılar, bu etkinliklerin partiyi ve halkı güçlü kıldığını kaydetti. Gecede, misafirlerle bayramlaşan ve yakından ilgilenen KDTP yetkilileri, vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik Kosovalılara Bayramlaşma Töreni Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement