Mekan Atölye: Taktiksel Duruş Sergisi" - Son Dakika
Kültür Sanat

Mekan Atölye: Taktiksel Duruş Sergisi"

CerModern Sanatlar Merkezince düzenlenen Mekan Atölye sergilerinin dördüncüsü "Taktiksel Duruş" temasıyla açıldı.

04.10.2017 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CerModern Sanatlar Merkezince düzenlenen Mekan Atölye sergilerinin dördüncüsü "Taktiksel Duruş" temasıyla açıldı. Sergide 42 sanatçının yaklaşık 50'ye yakın eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin proje yöneticiliğini yapan CerModern Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer, CerModern ana galerilerinde açılan sergiye ilişkin açıklamasında, Mekan Atölye sergi serisinin her yıl bir alt başlıkla kurgulandığını söyledi.

Bu yıl alt başlığı, "Taktiksel Duruş" olarak belirlediklerini anlatan Tümer, sergide genç sanatçıların günceli ifade ediş tarzının "taktiksel" arka planının irdelendiğini ifade etti.

Tümer, sergi içerisinde 42 sanatçının yaklaşık 50'ye yakın eserinin yer aldığına işaret ederek, Mekan Atölye'de sergi açılışından sonra sanatseverlere statik bir alan sunulmadığını, sergi bitene kadar müzik, modern dans gösterileri, ses yerleştirmeleri ve söyleşilerle sürekli kendisini güncelleyen bir atmosfer oluşturulduğunu söyledi.Tümer, "Bu kurgulamada canlı, yaşayan bir sergi olması ve izleyicinin o sürprizleri yakalaması bizim en ön planda olan tavrımız." dedi.

Sergide, Sefa Karakuş, Özge Kul, Melis Cantürk, Furkan Öztekin, Şahin Demir, Osman Gültepe, Güler Güçlü, Yağmur Çalış, Fatih Dülger, Fatih Gürbüz, İhsan Oturmak, Arda Yorgancılar, Gökçe Er, Şeyda Özdamar, Hasan Pehlevan, Sedat Akdoğan, Metin Çelik, Mehmet Kösemen, Didem Erbaş, Zeynep Sağır, Esin Nazlı Çınar Selman Sincar, Dicle Çiftçi, Yiğit Can Alper, Hatice Artüz, Ekin Su Koç, Emre Lüle, Hayri Şengün, Büşra Özdemir, Mert Acar, Azime Sarıtoprak, Baysan Yüksel, Aliye Dorkip, Hüseyin Arıcı, Melike Kılıç, Milen Nae, Erin İlkcan Aslan, Yusuf Aygeç, Deniz Aktaş, Elif Biradlı, Tifak Arslan, Fırat Güner'in eserleri yer alıyor.

Sergi, 12 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mekan Atölye: Taktiksel Duruş Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement