Mekke'nin Fethi Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Mekke'nin Fethi Kutlaması

Mekke\'nin Fethi Kutlaması

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Mekke'nin Fethi'nin 1382.yıl dönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

01.01.2013 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Mekke'nin Fethi'nin 1382. yıl dönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Fatsa Anadolu Gençlik Dergisi tarafından Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen program büyük ilgi gördü. Programına Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, İl Genel Meclis Üyeleri, Ekrem Koçan ve Atıf Yüksel, Başhekim Opr. Dr. Davut Erişmiş, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan, Memur-Sen Fatsa İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda hafızlar Salih Durmaz ve Muhammet Kurul, davetlilere kuran ziyafeti verdiler. Elif Şahin isimli minik öğrencinin "40 Yaşındasın" şiirini ezbere okuması davetlilerden büyük alkış aldı. Kreş öğrencilerinin semazen gösterisi davetliler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi ve ayakta alkışlandı.

"HZ. İSA'NIN DOĞUMU İÇKİYLE KUTLANMAZ"

Programa konuşmacı olarak katılan Adem Sevgi, Mekke'nin Fethi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Adem Sevgi konuşmasında yılbaşı gecesi kutlamalarına vurgu yaparak, "Piyango var, milyonları dağıtıyorlar. İnsanın aklının almayacağı şeyler bunlar. Neyi kutluyor insanlar, Hz.İsa'nın doğumunu kutluyorlar? Vallahi İsa'nın doğumu olsa elimden gelen bütün gayretimle ben de o geceyi kutlarım. Ama bir peygamberin doğumu böyle mi kutlanır. İçkiyle, kumarla vs. böyle kutlama olmaz. Ülkelerin coğrafi fetihleri veya işgalleri bitmiştir, şimdi ekonomik işgaller var, şimdi kültürel işgaller var. Bizim hicri yılbaşımız gelip geçer ama bu tür yılbaşı televizyonlarda bakıyorsunuz bir milleti yok etmenin gayretleridir bunlar. Şu anda bizim evlatlarımızın tarih bilincinden yoksun olduğunu görüyoruz" dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da programda yaptığı konuşmada, "Anadolu Gençlik Dergisi'nin tertiplemiş olduğu bu organizasyondan ziyadesiyle memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tabi, böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan, buna vesile olmaktan dolayı da çok mutluyum" diye konuştu.

Programın sonunda çeşitli hediye çekilişleri yapıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mekke'nin Fethi Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement