Mekke'nin Fethinin 1385. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Mekke'nin Fethinin 1385. Yıldönümü

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Mekke'nin fethinin 1385. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

31.12.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Mekke'nin fethinin 1385. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yurdunuseven, mesajında, "Mekke savaş değil, barışla gönüllere açılan bir kapı olmuştur. Bu yüzden Mekke'nin fethi, insanlığın fethidir" ifadelerini kullandı.

Miladi yılın başlangıcı olan 1 Ocak'ın aynı zamanda Mekke'nin fethinin de yıldönümü olduğunu kaydeden Yurdunuseven, şöyle devam etti:

"Mekke'nin fethi, Müslümanların Kureyşlilerin elinde bulunan Mekke'yi 11 Ocak 630 senesinde alması ile gerçekleşmiştir. Mekke şehri Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği, çocukluğunu ve gençliği geçirdiği, nübüvvet kitabının baştan sona indirildiği, Hazreti Adem döneminden itibaren tevhid inancına merkez olmuş ve en önemlisi Müslümanların kıblesi olan Kabe'nin bulunduğu bir şehirdir. Bu sebeplerle Müslümanlar açısından ayrı bir yeri bulunmaktadır. Allah'ın kutlu kıldığı ve İslam dininin merkezi olan Mekke, fetihle birlikte gerçek hüviyetine kavuşmuş, şirkten ve putperestlikten arınarak manevi bir şehir olma özelliğine kavuşmuştur. Mekke savaş değil, barışla gönüllere açılan bir kapı olmuştur. Bu yüzden Mekke'nin fethi, insanlığın fethidir. Bu nedenle halkımızın İslamiyet açısından önemli bir yere sahip Mekke'nin fethini kutlar, 2016 senesinin hayırlara vesile olmasını dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mekke'nin Fethinin 1385. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement