Yaşamını yitiren bir genç, bağışladığı organlarıyla 80 kişinin umudunu yeşertti - Son Dakika
Güncel

Yaşamını yitiren bir genç, bağışladığı organlarıyla 80 kişinin umudunu yeşertti

Meksika'da ölen 31 yaşındaki ismi açıklanmayan bir genç, hayatını kaybetmesinin ardından bağışlanan organlarıyla 80 kişiye umut oldu. Sağlık çalışanları ise gencin organlarının koridordan geçirildiği sırada yan yana dizilerek uzun süre alkış tuttu. Organ bağışçısının ailesi, çocuklarının organlarının tamamını ihtiyacı olanlara bağışlamak istediğini her fırsatta dile getirdiğini ifade etti.

06.09.2022 00:00  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

San Luis Potosi eyaletinde organları bağışlayan 31 yaşında ismi açıklanmayan bir kişi, yaptığı organ bağışıyla onlarca kişiye umut oldu. Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından 50 Numaralı Bölge Genel Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla organlarının alındığı ve söz konusu organların ihtiyaç sahibi hastalara nakledileceği açıklandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ALKIŞ YAĞMURUNA TUTTU

Operasyonun ardından organ bağışçısı kişinin bedeni hastaneden çıkarılırken, koridorda sıralanan sağlık çalışanları tarafından alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Organ bağışçısının ailesi ise çocuklarının organlarının tamamını ihtiyacı olanlara bağışlamak istediğini her fırsatta dile getirdiğini ifade etti.

80 KİŞİYE UMUT OLDU

Bölge Genel Hastanesi yetkilileri, yapılan operasyon sonucunda bağışçıdan pankreas, kalp, karaciğer, kornea, deri, böbrek ve kas dokularının kurtarıldığını ve bu dokuların organ bağışı için bekleyen 80 kişiye umut olacağı ifade edildi.

Yaşamını yitiren bir genç, bağışladığı organlarıyla 80 kişinin umudunu yeşertti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşamını yitiren bir genç, bağışladığı organlarıyla 80 kişinin umudunu yeşertti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement