Meksikalı Uyuşturucu Baronu 'El Chapo' ABD'deki Davada Suçlu Bulundu - Son Dakika
Dünya
BBC

Meksikalı Uyuşturucu Baronu 'El Chapo' ABD'deki Davada Suçlu Bulundu

Meksikalı Uyuşturucu Baronu \'El Chapo\' ABD\'deki Davada Suçlu Bulundu

Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquín "El Chapo" Guzman, ABD'de uyuşturucu kaçakçılığından yargılandığı davada suçlu bulundu.

12.02.2019 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquín "El Chapo" Guzman, ABD'nin New York kentindeki federal mahkemede yargılandığı davada suçlu bulundu.

Kendisine yöneltilen 10 ithamdan da suçlu bulunan Guzman'ın cezası henüz belirlenmedi, ancak bu karar ömür boyu hapiste kalması anlamına gelebilir.

61 yaşındaki Guzman, savcıların ABD'ye giren uyuşturucunun en büyük tedarikçisi diye tanımladığı Sinaola uyuşturucu kartelinin lideri olmakla suçlanıyordu.

Guzman, Meksika'daki bir hapishaneden firar etmesinden beş ay sonra, Ocak 2016'da yeniden tutuklanmıştı.

Birçok yakın adamı 11 hafta süren yargılamada Guzman'ın aleyhinde ifade vermişti. El Chapo kimdir? Bir zamanlar dünyanın en zengin adamlarından biri olan "El Chapo-Bücür" lakaplı Guzman, Meksika'nın kuzeyindeki karteli yönetiyordu.

Guzman zamanla, ABD'ye giren uyuşturucunun başlıca tedarikçisi oldu ve 1 milyar doları bulduğu tahmin edilen servetiyle, Forbes'un dünyanın en zenginleri listesine 701'inci sıradan girdi.

Guzman'ın ABD'ye tonlarca kokain soktuğu ve eroin, metamfetamin ve esrar kaçakçılığı yaptığı, çok sayıda ölüm emri verdiği iddia ediliyor.

İddianamede, Guzman'ın tetikçilerinin "yüzlerce" cinayet, saldırı, adam kaçırma ve işkenceden suçlu olduğu savunuluyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Meksikalı Uyuşturucu Baronu 'El Chapo' ABD'deki Davada Suçlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement