Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin ikinci etap restorasyonu başlıyor - Son Dakika
Güncel

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin ikinci etap restorasyonu başlıyor

Osmanlı'nın son şaheseri Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

13.01.2021 13:05  Güncelleme: 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı'nın son şaheseri Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

Üniversitenin faaliyet gösterdiği tarihi yapının restorasyonu için rektörlük binasında düzenlenen törene, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürü Olcay Aydemir, yüklenici firma olan Vakıf İnşaat Restorasyon ve Tic. AŞ Genel Müdürü Ahmet Kaynar, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Erdöl, restorasyonunun birinci etabının bittiğini hatırlatarak, bugün de ikinci etabın başlaması için protokol töreninde bir araya gelindiğini söyledi.

İlk etap restorasyon çalışmaları kapsamında Olcay Aydemir ile Ahmet Kaynar'ın büyük gayretler sarf ettiklerini dile getiren Erdöl, "İkinci etabı inşallah en kısa sürede bitirecekler ve pandemiyi de bir fırsata çevirerek bu binayı öğrencilerimize hazır hale getirmek için var güçleriyle çalışacaklar. Ben buna eminim." ifadelerini kullandı.

İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürü Aydemir de böyle bir yapının korunması sürecinde bulunmaktan onur duyduklarını belirterek, "Yapının bir dönemin mimari özelliklerini yansıtması bizim için çok kıymetli. Koruma süreci çok aktörlü bir süreç. Bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Ahmet Kaynar da çalışmanın hayırlı olmasını dileyerek, şirketlerinin, ülkenin ve dünyanın nadide eserlerinden birinin ihyası ve restorasyonunda yer almasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Tören, protokolün imzalanmasının ardından, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane\'nin ikinci etap restorasyonu başlıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin ikinci etap restorasyonu başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement