Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: Eğitimden Aldığımızı Eğitime Yatırıyoruz - Son Dakika
Güncel

Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: Eğitimden Aldığımızı Eğitime Yatırıyoruz

Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: Eğitimden Aldığımızı Eğitime Yatırıyoruz

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Mektebim Okulları'nın yeni kurulacak kampüsünün tanıtım toplantısına katılan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, eğitimden aldıklarını eğitime yatırdıklarını belirterek, "Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır.

10.05.2017 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Mektebim Okulları'nın yeni kurulacak kampüsünün tanıtım toplantısına katılan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, eğitimden aldıklarını eğitime yatırdıklarını belirterek, "Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Türkiye'de özelikle de son dönemlerde yapılan bir takım yatırım teşvikleri ve öğrenci teşvikleri uygulamalarıyla aslında özel okullara ciddi nefes ve ses getirdi. Yüzde 3.5'larda olan özel okullaşma oranı artık bu sene itibariyle yüzde 8'lere kadar ulaştı" dedi.

Mektebim Okulları, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yeni okul projesinin tanıtımını özel bir otelde düzenlediği toplantı ile gerçekleştirdi. Toplantıya Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Mektebim Okulları Kurucu Ümit Kalko ile davetliler  katıldı. Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, eğitimin önemini anlatarak, "Eğitim işinde artık devletimiz sağlık sektöründe olduğu gibi belli bir kısmını yüzde 15 hedef bandı var. Bakanlığımızın 2023 politikasında ama benim için şahsi fikrim yüzde 25'lere kadar çıkacaktır. Belli bir kısmını özel sektör üzerinden yapmak istemekte. Sağlık sektöründe nasıl SSK, Bağkur farklarını devlet olarak biz üstleneceğiz, özel hastaneleri açın denildi. Bir anda Türkiye'de bir çok yerde gerçekten de üst düzey kalitede ve hatta, hatta sağlık turizmini başlatacak kadar güzel hastaneler açıldı. Belirli bir noktaya geldikten sonra özel hastanelerin sayısı ve kalitesi arttı. Tatlı bir rekabet ortaya çıktı. Devlet hastaneleri özel hastaneler gibi yapılıyor" dedi.

Ümit Kalko, anlattıklarının şimdi milli eğitim sektöründe söz konusu olduğunu belirterek, "Artık özel okullaşma her geçen artıyor. Dershanelerin dönüşüm süreci hızlandı. Bu hızlandırılmanın sağlıklı olması için yatırım teşvikleriyle girişimciler desteklendi. Bu yatırımlardan sonra söz konusu yatırım taleplerinin alınabilinmesi için öğrenci başı teşvik uygulamasıyla veliler de teşviklendi. Dolayısıyla şu anda ciddi sayıda ülkemizde özel okul sayısı artmakta. Tabi özel okulların sayısı artınca aslında velilerimizin işleri her geçen gün zorlaşıyor. Eskiden bir, iki tane özel okul olurdu, seçmek kolaydı. Şimdi bakınca alternatif çoğalınca hangisini seçeceği konusunda evlerde eşler arasında, aileler arasında tartışmaların çıktığını da biliyorum. Tabi özel okul tercih edilirken nelere dikkat edilmesi başlı başına bir konu. Eve yakın olması önemli bir faktör .Kimine göre en iyi okul en yakın okuldur diyorlar. Genel anlamda doğru sayılabilir. Ana okul ve ilkokul çağlarındaki çocukları fiziksel ve bedensel yapılar çok narin oldukları için uzak mesafelerde git gel olması çocuğun enerjini alacaktır. İkincisi çocuğumuzun eğitim alacağı kampüsü çok önemli. Yaşama hazırlanabilmeleri için çocuklarımızın yeteneklerini keşfedebilecekleri, keşfettikleri yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamlara ihtiyaçları var. Bu ortamlar için özel okulların kampüsleriı çok önemli. Eğitmen kadrosu önemli. Öğretmenlerimizin eğitimi içi hizmetten geçirilmesi, geçirildikten sonra bunları tekrar edebilmesi, belirli bir standarda bağlayabilmesi, performans mekanizmasını devreye sokabilmesi, bunlara geleceğimiz için önemli başlı başına konulardır. Mektebim okullarının Yatırımlar 2012'den itibaren başladı. Biz bir Türkiye okulu olmak istedik. Biz buradan çocuğum mezun olur ve fişlenir mi kaygısı güdülmeyen bir okul olmak istedik. Bizler vatansever okul olmak istedik. Bizler çağdaş muasır medeniyetler hedef edinen okul olmak istedik. Bizler milli ve manevi değerlere önem veren eğitim kurumu olmak istedik. Biz eğitimden aldığımız eğitime yatırıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Çorlu Mektebim Okulu'nda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Ümit Kalko tarafından verildi. Öğretmenlere ise plaketleri Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü tarafından verildi. Etkinlikte okulun öğrencilerinden oluşan koro ise mini bir konser verdi. - Çorlutekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mektebim Okulları Kurucusu Kalko: Eğitimden Aldığımızı Eğitime Yatırıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement