Melek, Kasım Ayında da Seyirci Karşısında Olacak - Son Dakika
Güncel

Melek, Kasım Ayında da Seyirci Karşısında Olacak

Melek, Kasım Ayında da Seyirci Karşısında Olacak

Türkiye'nin ilk profesyonel feminist tiyatro topluluğu Boyalı Kuş kasım ayında da son oyunu Melek'le seyirci karşısında olacak.

31.10.2013 08:32  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk profesyonel feminist tiyatro topluluğu Boyalı Kuş'un son oyunu Melek, 01, 08, 15 ve 29 Kasım'da Sahne Cihangir'de, 20 Kasım Çarşamba günü de 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek.

Türkiye'nin ilk profesyonel feminist tiyatro topluluğu Boyalı Kuş kasım ayında da son oyunu Melek'le seyirci karşısında olacak. 1930'ların tiyatro, sinema ve operet oyuncusu Melek Kobra'nın hayatını konu alan ve Rüstem Ertuğ Altınay tarafından oyunlaştırılan Melek, 01, 08, 15 ve 29 Kasım tarihlerinde İstanbul'da bulunan Sahne Cihangir'de, 20 Kasım Çarşamba günü de 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek.

Ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi'nin kızı, en ünlü kadın bestecilerden Neveser Kökdeş'in yeğeni, Türkiye ve dünya güzeli Keriman Halis Ece'nin kuzeni, dublaj kralı olarak bilinen Ferdi Tayfur'un eşi Melek Kobra'nın sıra dışı yaşamını konu alan oyunda Melek karakterini başarılı oyuncu Yeşim Koçak canlandırıyor. Daha önce Anna Karenina, Mutfak Söyleşileri, Marat Sade, Mefisto ve Martı gibi zor oyunların üstesinden başarıyla gelen Koçak, Melek'de sergilediği sahne performansıyla da tiyatro eleştirmenlerinden tam not aldı.

Ve perde melek için yeniden açılıyor

1930'ların tiyatro, sinema ve operet oyuncusu Melek Kobra'nın hayat hikayesi araştırmacı Gökhan Akçura'nın sahafta bulduğu Osmanlıca günlükler sayesinde ortaya çıkmıştı. Toto Karaca, İsmail Dümbüllü, Şevkiye May gibi isimlerle çalışan ve 24 yaşında hayata veda eden Kobra'nın sıra dışı yaşamını Rüstem Ertuğ Altınay oyunlaştırdı. 20 Kasım Çarşamba günü 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenecek.Oyunun yönetmenliğini ise Jale Karabekir üstlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Melek, Kasım Ayında da Seyirci Karşısında Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement