MELİH BULU GÖREVDEN ALININCA PROGRAMDA YER ALMADI - Son Dakika
Güncel

MELİH BULU GÖREVDEN ALININCA PROGRAMDA YER ALMADI

BOĞAZİÇİ Üniversitesi'nde gerçekleşen '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi Anma Programı ve Fotoğraf Sergisi' isimli etkinliğe Prof. Dr. Melih Bulu'nun katılması bekleniyordu.

15.07.2021 11:50  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOĞAZİÇİ Üniversitesi'nde gerçekleşen '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi Anma Programı ve Fotoğraf Sergisi' isimli etkinliğe Prof. Dr. Melih Bulu'nun katılması bekleniyordu. Bulu görevden alınınca etkinlikte yer almadı. Melih Bulu'nun yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci etkinlikte yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Rumelihisarı Şehitliği Nafi Baba Binası'nda 15 Temmuz'un yıldönümünde '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi Anma Programı ve Fotoğraf Sergisi' düzenlendi. Serginin açılışına Prof. Dr. Melih Bulu'nun da katılacağı açıklanmıştı. Ancak Bulu görevden alınınca etkinlikte yer almadı. Serginin açılışına Bulu'nun yerine velaketen atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ile rektör yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye İstiklal Madalyalılar Derneği Başkanı Torun Mengüoğlu, gaziler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe katılanlar önce üniversite içerisinde bulunan Rumelihisarı Şehitliği'ne giderek, şehitlere dua okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi Anma Programı ve Fotoğraf Sergisi' isimli etkinlikte 15 Temmuz 2016 gününe dair belgesel izletildi. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, 'Bir araya geldiğimiz için çok büyük mutluluk duyuyorum. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki tarihini unutan, yarından da vazgeçmiş demektir. Yani tarih bilinci olmayan toplumların kendilerine ait bir gelecek korkusundan da bahsetmesi mümkün değildir. Öyleyse şehitlerimizin ne sebeple ve hangi koşullarda şehit olduklarını unutmamamız büyük bir önem taşımaktadır. Malazgirt'le birlikte kapılarını aralayarak kendisini vatan kıldığımız bu topraklar için çok bedeller ödedik. Bağımsızlığımızı baki kılmak hedefinde birleşen insanlarımız gerektiğinde can vermekten hiç kaçınmamıştır. İşte 15 Temmuz 2016 tarihinde tankların önüne yatmaktan, göğsüne siper etmekten asla kaçınmayan insanımızı kuşatan inanç, Malazgirt'te, Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda kahramanlarımızı kuşatan inançtan farksızdırö şeklinde ifadeler kullandı.

İnci'nin konuşmasının ardından Türkiye İstiklal Madalyalılar Derneği Başkanı Torun Mengüoğlu konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğe katılanlar 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çekilen fotoğraf sergisini gezdi.

MELİH BULU GÖREVDEN ALININCA PROGRAMDA YER ALMADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MELİH BULU GÖREVDEN ALININCA PROGRAMDA YER ALMADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement