Melih Gökçek'e stat şoku! Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor'a karar yeniden tebliğ edildi - Son Dakika
Güncel

Melih Gökçek'e stat şoku! Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor'a karar yeniden tebliğ edildi

Melih Gökçek'in, oğlunun kurduğu Osmanlıspor'a ihale yapmadan 25 yıllığına bedelsiz olarak verdiği Osmanlı Stadı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde yeniden tebliğ edilen karar, zabıta ve polisle kulüp yönetimine iletildi ve tutanak tutuldu.

04.11.2019 14:28  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melih Gökçek, görevde olduğu 2014 yılında, oğlu Osman Gökçek'in kurucusu olduğu Osmanlı spor'a, Osmanlı Stadyumu'nu 25 yıllığına bedelsiz kiraladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan stat, belediye imkanlarıyla yenilendi ve Osmanlıspor tarafından tek kuruş ödenmeden kullanılmaya başlamıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada, Osmanlıspor'la imzalanan sözleşme iptal edildi.

AKP'li Mustafa Tuna dönemindeki oylamada tüm partiler, "iptal" yönünde oy kullandı. Başkanlık yazısında iptal gerekçesinde, "2 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Sayıştay kararı ile 2017 yılında Sayıştay denetçilerinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yaptıkları denetim sonrasında hazırladığı rapordaki 'Spor tesislerinin spor kulübü derneklerine ihale edilmeden ortak proje gerçekleştirilmek üzere devredilemeyeceği, Kamu İhale Kurumu (KİK) hükümlerine göre ihale edilmesi...'

Bu hükümlere dayanılarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i, 11 Eylül 2018 tarihinde oy birliğiyle "tahliye" kararı aldı ve bu da Osmanlıspor Kulübü'ne tebliğ edildi.

Buna rağmen geçen süreçte tesislerden çıkmayan Osmanlıspor için Mansur Yavaş döneminde de tebligat yenilendi.

ZABITA EKİPLERİ GELDİ

İşgalci durumuna düşen Osmanlıspor'un Osmanlı Stadı'nı kanunsuz kullanımını önlemek için bu sabah tesislere polis ve zabıta ekipleriyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlileri geldi. Kulüp yönetimine karar bu kez elden teslim edildi ve tutanak tutuldu.

Melih Gökçek'e stat şoku! Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor'a karar yeniden tebliğ edildi

İŞTE STADIN ÖZELLİKLERİ

Sincan ilçesinde bulunan Osmanlı Stadyumu 1974 yılında inşa edilmiş olup, 2008 yılında yenilenmiştir. 2014 yılında yapılan nihai çalışmalar ile bugünkü görünümüne kavuşmuştur.

Kale görünümlü stadyumun etrafı surlarla çevrili, girişlerde ise dev yeniçeri heykelleri bulunmaktadır. Bu özellikleri ile Türkiye'nin ilk Tema Statı konumundadır. Stadyumun giriş bölümleri ise kale kapısı görünümünde inşa edilmiştir. Seyirciler girişlerini, bu şekildeki altı kapıdan yapmaktadırlar. Dışarıdan bakıldığında kaleye benzeyen Osmanlı Stadı'nın maraton tribününün dış cephesi ise tarihi Ankara Beypazarı evleri görünümündedir.

Melih Gökçek'e stat şoku! Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor'a karar yeniden tebliğ edildi
Melih Gökçek'e stat şoku! Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor'a karar yeniden tebliğ edildi
Melih Gökçek\'e stat şoku! Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor\'a karar yeniden tebliğ edildi

Son Dakika Güncel Melih Gökçek'e stat şoku! Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor'a karar yeniden tebliğ edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • gerçek: yiye yiye doymadılar, ne güzel hiç para ödeme milletin parasıyla oğluna yer yap. 6 0 Yanıtla
  • taze hukukçu-rose: helal olsun mansur yavaş a 5 0 Yanıtla
  • Work: Ekonomiye katkısı ne olmuş bugüne kadar. Üretim konusunda sıfır etki gösteren tüm tesisleri fabrikaya dönüştürmeli. 3 0 Yanıtla
  • Efe: Devletin mali deniz yemeyen keriz lafini esas aliyo adamlar naparsin devletin bir kuruşunda tüyü bitmemiş yetimin hakki var deselerdide biz ayakta alkişlasaydik demi yazik. bu milletin iliğini sömürdüler haramolsun inşallah ..... 3 0 Yanıtla
  • Fatih: Şahdi sahbaz oldu hey gidi gökcek 1 0 Yanıtla
  • Sait dayi : Bu gökçek ailesi 36 köyün yoğurt yumurta ve 1 yaşın da kuzu yediler avantaya alış miş lar dava alırken iki tarafın avukatı liği nı yaparlar işte gerisini siz düşünün 0 0 Yanıtla
  • Acemler Kavşağı: Eeee ne olmuş yani bursa da da benzer bir durum var ;) 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement