Melis İlkkılıç'tan Makyaja Sade ve Çarpıcı Dokunuşlar - Son Dakika
Kadın

Melis İlkkılıç'tan Makyaja Sade ve Çarpıcı Dokunuşlar

Melis İlkkılıç\'tan Makyaja Sade ve Çarpıcı Dokunuşlar

Ünlü isimlerin güzelliklerine güzellik katan, kusursuz makyajları sayesinde doğallığın ışıltısıyla göz kamaştıran başarılı makyaj sanatçısı Melis İlkkılıç, mesleki serüvenini MAG okurlarına anlattı.

17.10.2017 12:06  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü isimlerin güzelliklerine güzellik katan, kusursuz makyajları sayesinde doğallığın ışıltısıyla göz kamaştıran başarılı makyaj sanatçısı Melis İlkkılıç, mesleki serüvenini bizimle paylaşırken, gelinlere özel olarak hazırladığımız özel içeriğimiz için de gelin makyajındaki püf noktalarına değindi...

Merhaba... Öncelikle kısaca kendinizi tanıtır mısınız bize?

10 yıldır freelance olarak çalışan bir makyaj sanatçısıyım. Türkiye'nin ünlü yüzlerine makyaj yapıyorum. Bunun yanı sıra, moda çekimlerinde, dergi çekimlerinde, marka kampanyalarında çalışıyorum.

Makyaj yapmaya yeteneğiniz ve ilginiz olduğunu ne zaman fark ettiniz?

Annem de dedem de kadın kuaförüydü, yani aile mesleğimiz bu bizim. Annemin dükkanında makyaj yaparken fark ettim yeteneğimi. Üniversiteden sonra da bu işi profesyonelliğe döktüm.

En çok hangi markaların ürünlerini tercih ediyorsunuz?

Her marka ile çalışıyorum. Ama Nars ve Mac profesyonel makyajda vazgeçilmez markalarım.

Makyajda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar neler sizce?

Kişinin başkası gibi görünmeye çalışmadan kendisinin en güzel yönünü ortaya çıkarıp ona göre makyaj yapması en önemlisi... Dudağınızı sevmiyorsanız kırmızı ruj sürmeyin, gözünüz düşükse eyeliner çekmeyin. Bir şey başkasında güzel duruyor diye, sizde de güzel duracak diye bir şey yok. En başta bunu öğrenirsek iyi makyaj yaparız.

Peki Türk kadınlarının makyaj tarzını nasıl yorumluyorsunuz? En çok hangi hatalara düşüyorlar?

Ten rengi bence en büyük hata! Tenlerine ve cilt yapılarına uygun olmayan ürün kullanımları çok fazla. Çok kuru ciltli bir kadın hala pudra sürüyor. Pudra zaten kurutan bir şey... Sonra gelip diyorlar ki: Ne yapmam lazım? Zaten en büyük yanlış, cildi iyi tanımamak. En büyük hatalardan ikincisi de yüzdeki kalıcı makyaj ve ipek kirpik olayı. Bunların ikisini de asla tavsiye etmiyorum.

Etkileyici bir makyaj için birkaç tüyo alabilir miyiz?

Bol nemli parlak bir cilt, krem allık, kırmızı yanaklar, bol maskara ve pembe dudak nemlendiricisi kullanmak. Sonuç: mükemmel görüntü!

Önümüzdeki sezona damgasını vuracak makyaj modasından bahseder misiniz?

Toprak tonlarındaki farlar ve hafif parlak dudaklar önümüzdeki sezona damgasını vuracak. Ama gloss değil, simli dudaklar ve şeftali rengi rujlar. Kaşlar yine doğal görünmeye devam edecek.

Ünlü isimlerle yolunuz nasıl kesişti? Şu an hangi ünlülerle çalışıyorsunuz? Ünlülerle çalışmak zor mu?

İşinizi iyi yaparsanız illa kesişiyor bu meslekte yolunuz. Çünkü herkes en kısa sürede, en güzel sonuca ulaşmak istiyor. Burcu Esmersoy, Elçin Sangu, Sıla Gençoğlu, Neslihan Atagül, Büşra Develi, Büşra Pekin, Gülşen, Burcu Biricik, Nil Karaibrahimgil, Hadise, Buse Terim, Ceyda Düvenci, Selma Ergeç, Ezgi Mola, Şebnem Bozoklu, Esra Bilgiç, Bade İşçil, Atiye, Gökçe gibi isimler çalıştığım isimlerden bazıları... Hiçbiri zor insanlar değil. Zamanında iki yıl boyunca Ajda Pekkan ile çalıştım. O da epey keyifliydi.

Türk veya yabancı isimlerden makyajı en çok yakıştırdığınız kimler?

Rihanna'yı tek geçerim. Türkiye'de de Burcu Esmersoy, Büşra Pekin ve Atiye makyajı iyi taşıyan isimlerden. Çalıştığım herkesi çok seviyorum ama stil de çok önemli.

Gelinlere özel hazırladığımız içeriğimiz için o büyülü güne özel birkaç ipucu isteyelim sizden... Önümüzdeki sezon gelin makyajı modası nasıl olacak? Kusursuz bir gelin olmak için nasıl bir makyaj tercih edilmeli?

Kendiniz gibi olmayı tercih ettiğiniz sürece çok güzel görüneceksiniz. İnsanlar size baktığı zaman makyajın değil, sizin ne kadar güzel göründüğünüzü söylüyorsa ne mutlu makyajınızı yapana! Oldukça sade fakat çarpıcı makyajlardan hoşlanıyorum. Mat rujları gelinlerde sevmiyorum. Işıltılı, doğal parlaklığı olan ürünleri tercih etsinler.


Son Dakika Kadın Melis İlkkılıç'tan Makyaja Sade ve Çarpıcı Dokunuşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokağı Kadınların El Emeği Ürünlerini Vatandaşlarla Buluşturuyor
    16:13 Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokağı Kadınların El Emeği Ürünlerini Vatandaşlarla Buluşturuyor

    Tepebaşı Belediyesi'nin 8 yıldır hizmet veren Hanımeli Sokağı, kadınların el işi ve yöresel ürünlerini haftanın 7 günü vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Sokakta yer alan stantlarda örgü, takı, keçe, makrome, bez çanta ve aksesuar gibi ürünler satılıyor.

  • Kırklareli'de Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:25 Kırklareli'de Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Tuncer, kadınların gücünü vurgulayarak devletin kadın istihdamı ve girişimcilere verdiği desteklerden bahsetti. Kurul üyeleri ise çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca Kırklareli Sağlık Müdürlüğü ekipleri, sağlıklı beslenme ve su tüketiminin önemini anlattı.

  • Kartal Belediyesi Ramazan Ayı İnanç Turlarını Başlattı
    10:44 Kartal Belediyesi Ramazan Ayı İnanç Turlarını Başlattı

    Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün düzenlediği inanç turları başladı. İstanbul'un önemli inanç merkezlerine yapılan gezilere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 'Girişimcilikte Kadın Eli' Konulu Konferans
    10:30 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 'Girişimcilikte Kadın Eli' Konulu Konferans

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Girişimcilikte Kadın Eli' konulu konferans, üniversitenin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konferansta, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi emekçileri tarafından ortaya çıkarılan el emeği göz nuru ürünlerinden bahsedildi.

  • Niğde'nin unutulmaya yüz tutan Obruk Halısı kadınlar tarafından yeniden dokunuyor
    17 Mar Niğde'nin unutulmaya yüz tutan Obruk Halısı kadınlar tarafından yeniden dokunuyor

    Niğde'nin Obruk Halısı, Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi atölyesinde kadınlar tarafından özenle dokunuyor. Her bir motifinin derin anlamlar taşıdığı halılar, yüzde yüz yün, yüzde yüz kök boya ve el ipinden elde ediliyor. Atölyede çalışan kadınlar, hem maddi kazanç sağladıklarını hem de sosyalleştiklerini belirtiyor.

  • Tunceli'de Açılan Kursla Kadınlar Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Dokumalarını Gelecek Nesillere Aktarıyor
    16 Mar Tunceli'de Açılan Kursla Kadınlar Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Dokumalarını Gelecek Nesillere Aktarıyor

    Tunceli'de aile destek merkezi bünyesinde açılan kursa katılan kadınlar, kaybolmaya yüz tutmuş ve yörede 'cicim' olarak adlandırılan el dokumalarını yaparak gelecek nesillere aktarıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek merkezlerinde kadınlara mesleki eğitim ve istihdam imkanı sunuluyor. Kadınlar, cicim dokumacılığı kursu sayesinde el becerilerini geliştirerek meslek sahibi oluyor ve ürettikleri ürünleri satarak kazanç sağlıyor. Usta öğretici Zerican Tunç, cicim dokumacılığının yeniden canlandırılması için çaba gösterdiklerini belirtirken, kursiyerler de bu mesleği öğrenerek kültürlerinin yok olmamasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

  • Afetzede kadınlar, ilmik ilmik deprem psikolojisinden kurtuluyor
    16 Mar Afetzede kadınlar, ilmik ilmik deprem psikolojisinden kurtuluyor

    Hatay'ın Antakya ilçesinde dikiş nakış kursunda eğitim gören 12 afetzede kadın, hem meslek öğreniyor, hem de deprem psikolojisinden kurtuluyor. Hatay Valiliği öncülüğünde açılan kurs, afetzedelerin psikolojik destek almasını sağlıyor ve meslek sahibi olmalarını hedefliyor.

  • Depremzedeler Dikiş Nakış Kursunda Hem Meslek Öğreniyor Hem de Psikolojilerini İyileştiriyor
    16 Mar Depremzedeler Dikiş Nakış Kursunda Hem Meslek Öğreniyor Hem de Psikolojilerini İyileştiriyor

    Hatay'ın Antakya ilçesinde dikiş nakış kursunda eğitim gören 12 afetzede kadın, deprem psikolojisinden kurtulmak için terapi gibi gelen kurs sayesinde hem meslek öğreniyor hem de psikolojilerini iyileştiriyor. Hatay Valiliği öncülüğünde açılan kurs, afetzede kadınlara sertifika alacakları ve meslek sahibi olacakları bir fırsat sunuyor.

  • Kendisini rahatsız eden adamı döven kadın konuştu: Hak ettiği cezayı verdim
    16 Mar Kendisini rahatsız eden adamı döven kadın konuştu: Hak ettiği cezayı verdim

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde eşini kaybeden Nuran Kul, kendisini rahatsız eden bir adamı parkta dövdü. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kul, "Hak ettiği cezayı verdim. Bütün kadınlara da bu cesaret olsun, korkmasınlar ve Osmanlı Tokadını yapıştırsınlar" dedi.

  • Eşini yeni kaybeden kadın, kendisini rahatsız eden adamı evire çevire böyle dövdü
    15 Mar Eşini yeni kaybeden kadın, kendisini rahatsız eden adamı evire çevire böyle dövdü

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde eşini kaybeden Nuran Kul, kendisini rahatsız eden bir adamı parkta dövdü. Olayı anlatan Kul, adamı uyardığını ancak dinlemediğini belirterek Osmanlı Tokadı yapıştırdığını söyledi. Kadının bu cesaretli davranışı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Eşi yeni vefat eden kadın, kendisini rahatsız eden erkeği evire çevire dövdü
    15 Mar Eşi yeni vefat eden kadın, kendisini rahatsız eden erkeği evire çevire dövdü

    Sakarya'da eşi yeni vefat eden bir kadın, kendisini son zamanlarda rahatsız eden ve evinin ihtiyaçlarını karşılaması için para vermeye çalışan bir adamı dövdü. Kameraya yansıyan o anlarda kadın, ''Benim kocam yeni öldü. Seni gebertirim adam ol. Arama diyorum sana niye arıyorsun? Şerefsiz, yaşından başından utan. Ben acımı yaşıyorum kocam yeni öldü. Arama… Bana gel para vereyim diyor sen kimsin'' dedi.

  • Son 3 Günde 7 Kadın Cinayeti İşlendi
    15 Mar Son 3 Günde 7 Kadın Cinayeti İşlendi

    Türkiye'de son üç günde 7 kadın, evli ya da birlikte oldukları erkekler tarafından öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Av. Esin İzel Uysal, iktidarın kadın-erkek eşitliğine ilişkin açıklamalarına işaret ederek, yetkililerin bu soruna cevap vermesi gerektiğini belirtti. Kadınlar artık haklarının farkında ve seçimlerde eşitlikten yana oylarını kullanacaklar.


Advertisement