Mem Yangından Kurtulacak mı? - Son Dakika
Güncel

Mem Yangından Kurtulacak mı?

Siti, Dr. Ferman ile evlendirilmekten kurtulabilecek mi?

19.10.2012 14:25  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİYA MEM Û ZİN HEYECAN DOLU 22. BÖLÜMÜ İLE 22 EKİM PAZARTESİ 20.15'DE TRT6 EKRANLARINDA…

1650-1707 tarihleri arasında yaşayan Kürt şairi Ahmed-i Hani'nin ünlü aşk destanı 'Mem û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan ve Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe Drama dizisi olan Siya Mem Û Zin'in, TRT6 ekranlarındaki 22 Ekim Pazartesi 20.15'deki 22. Bölümünde heyecan devam ediyor.

Beko kulübeyi Mir Ağa için yakarak emeline ulaşmış ve Mir Ağa'nın güvenini tekrar kazanmıştır.

Bu arada Oğullarını merak etmelerine daha fazla dayanamayan Tacdin, Mem'in anne ve babasını Kulübeye götürür, fakat aileyi çok acı bir manzara beklemektedir. Kulübe de yangın çıktığını gören Tacdin, Roni ve Nasır ne yapacak? Mem'in dışında içeride yangına maruz kalan kim? Zin, Mem'in kaldığı kulübeyi abisi Mir Ağa'nın yaktığını öğrenecek mi?

Siti, Dr. Ferman ile evlendirilmekten kurtulabilecek mi?

Helin ve Beko'nun şeytanca işbirlikleri ailenin başına daha ne olaylar açacak?

Seyirci, tüm bu soruların cevabını 22 Ekim'de yayınlanacak heyecan dolu 22. Bölümde bulacak.

Bir aşk hikâyesi…

Malatya'nın Arapgir İlçesinde çekilen Siya Mem-u Zin feodalitenin kıskacında bir aşkın hikâyesini anlatıyor. Hani'nin 1694 yılında tamamladığı eser adını 1450'de Cizre'de yaşanmış aşk hikâyesinin erkek kahramanı olan Mem ve onun sevgilisi olan Zîn'in isimlerinden alıyor. Hani, eserinde dönemin sosyo kültürel, siyasi ve günlük yaşamına, gelenek ve göreneklerine dair motifler de barındırıyor.

Ahmet Hani'nin ünlü eseri Mem-u Zin Kültür Bakanlığı'nın Kürtçe'den Türkçe'ye çevirtip yayınladığı ilk eser olma özelliğine de sahip.

İzleyici dizide aşk, dürüstlük, şefkat ve iyiliği buluyor

ANB Yapım tarafından hazırlanan, yönetmenliğini ise Yusuf Güven'in yaptığı dizinin başrollerini Cem Kurtoğlu, Süleyman Karadağ, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Aysun Güven, Özlem Maden, Cengiz Toprak paylaşıyor. Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip Siya Mem-u Zin dizisi, pazartesi akşamları TRT6 ekranlarında seyircisiyle buluşuyor. Dizide Mem İstanbul'da mühendislik okuyan bir genç, Zin ise eğitimli, at binen, piyano çalan bir ev kadını. Seyirci bu dizi de MEM'de doğruluğu, dürüstlüğü, aşkı; Zin'de şefkati, fedakârlığı, asiliği; Tacdin'de dostluğu, mertliği, kardeşliği; Siti'de ise yardımseverliği, iyiliği ve merhameti buluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mem Yangından Kurtulacak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement