Meme Kanseri Farkındalık Ayı - Son Dakika
Güncel

Meme Kanseri Farkındalık Ayı

Uşak'ta, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

19.10.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Uşak Kanserle Savaş Derneği tarafından düzenlenen yürüyüş, Uşak Belediyesi önünden başlayıp, İsmetpaşa Caddesi takip edilerek 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda sona erdi.

Kanserle Savaş Derneği Başkanı İsmet Ceylaner, yaptığı konuşmada, meme kanserinin erken teşhis edildiğinde tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.

Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu hastalıkla mücadelede kadınların bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Ceylaner, şunları söyledi:

"50 yaş üzeri kadınlar, hiç doğum yapmamış veya 30 yaşından sonra ilk doğumunu yapanlar, uzun süreli hormon tedavisi görenler, yaşam tarzı, alkol ve sigara kullanımı, kilo ve yanlış beslenme, doğum kontrol hapı kullanımı, ailede daha önce meme kanserine yakalanmış birey olması gibi faktörler meme kanseri görülme riskini arttırıyor. Erken teşhiste en önemli faktör bireyin bilinçlendirilmesidir. Erken tanı için 3 temel yöntem uygulanabilir evde kendi kendine yapılan kontroller, doktor tarafından yılda bir yapılması gereken kontroller ve mamografi yöntemi ile teşhis edilebilir. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kanserden korunmak mümkün ve tarama programları sayesinde erken teşhis ile hayat kurtarmaktadır. "

Yürüyüşe, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meme Kanseri Farkındalık Ayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement