Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Esenyurt mitinginde konuştu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Esenyurt mitinginde konuştu Açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Esenyurt mitinginde konuştu Açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Bu gidiş, gidiş değil, bunu durduracağız. Türkiye'yi uçurumun kenarından çekip alacağız." dedi.

22.10.2022 21:35  Güncelleme: 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Bu gidiş, gidiş değil, bunu durduracağız. Türkiye'yi uçurumun kenarından çekip alacağız." dedi.

Esenyurt'ta partisince düzenlenen mitingde konuşan İnce, iktidarı eleştirerek 20 yıl önceki neşenin şimdi ülkede olmadığını savundu.

İnce, "20 yıl önce SEKA'mız, Etibank'ımız, Sümerbank'ımız, limanlarımız, değerli arsalarımız vardı. Başbakanı, cumhurbaşkanını eleştirebilen karikatüristler vardı. Onlarla ilgili en ilginç, en güldürücü karikatürleri çizebiliyorlardı. Diploma törenleri, festivaller, tiyatrolar yasaklanmıyordu. 20 yıl sonunda geldiğimiz nokta bu." diye konuştu.

İktidarın 20 yıl önce ülkeye Avrupa Birliği üyeliği ve kişi başına 25 bin dolar gelir vadettiğini kaydeden İnce, bunların hiçbirinin gerçekleşmediğini söyledi.

Genel Başkan İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İktidar, 'Bunları 20 yılda yapamadım şimdi yapacağım', muhalefet ise 'İktidarın 20 yılda yapamadıklarını ben yaparım' diyor. 'Erdoğan'ın eski bakanlarıyla Ahmet Davutoğlu'yla Ali Babacan'la yaparım.' Yapsaydı onlar yapardı zaten. Ali Babacan 13 yıl ekonomiyi yönetti. Alayına isyan diyorum. İktidarı da muhalefeti de beraber gönderelim."

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'na tek başına meydan okuduğunu dile getiren İnce, "Ben haklılığıma güveniyorum, millete yalan söylemiyorum. Tarımı ayağa kaldıracağım. Gençler özgür olacak. Bu ülkenin gençleri, cumhurbaşkanıyla ilgili makara tweet atabilecek. Zekalarını, mizah duygularını yarıştıracaklar." ifadelerini kullandı.

İnce, Atatürk'ün İstanbul'dan Samsun'a 18 kişiyle gidip zoru başardığını aktararak, "O nasıl başardıysa biz de öyle başaracağız. Bu gidiş, gidiş değil. Bunu durduracağız. Türkiye'yi uçurumun kenarından çekip alacağız. Gençlerimiz vize kuyruklarında beklemeyecek, Hollanda, Kanada, Amerika, Almanya hayali kurmayacak. Bu memleketi gençlerle birlikte ayağa kaldıracağız. Sakın ha umutsuz olmayın. Bu topraklar bunu başarmıştır." diye konuştu.

Miting öncesi dans gösterileri yapılırken sahneye çıkan İnce, folklor ekibiyle horon tepti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Esenyurt mitinginde konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement