"Memleketin Ajansı Dünya Ligine Oynuyor" - Son Dakika
Yerel

"Memleketin Ajansı Dünya Ligine Oynuyor"

Basın İlan Kurumu'nun yayın organı "Basın hayatı" dergisi yeni sayısında AA Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk'le yapılan röportaja yer verdi.

29.01.2013 16:40  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu'nun yayın organı "Basın hayatı" dergisi yeni sayısında AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'le yapılan röportaja yer verdi.

"Memleketin ajansı dünya ligine oynuyor" başlığıyla derginin kapağından duyurulan röportajda, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA'nın 100. Yıl hedeflerini anlatıyor.

Yasin Aras'ın gerçekleştirdiği ve "Kaptan köşküne Kemal Öztürk'ün geçmesiyle AA 100. yılına yeni bir yelken açtığı" sunuşuyla başlayan röportaj da Öztürk, göreve geldiği süre içerisinde AA'nın 100. Yıl hedefi çerçevesinde neler yapıldığını ve gelecekte hangi planlamaların olduğunu aktarıyor.

Aras, röportajın sunuşunda şu ifadelere yer veriyor:

"Televizyon bilmeyen eskilerin zamanında radyolar dantelli örtülerle baş tacı ediliyorken, bir tabir vardı dillerde; 'oğlum radyoyu aç da ajansı dinleyelim.' Eskilerin zihninde haber tabiriyle bir tutulan o ajans, Atatürk'ün 1920'de Anadolu'nun sesini dünyaya duyurması ana fikriyle kurulmasını emrettiği AA'dan başkası değil tabii ki... Cumhuriyet'le yaşıt olan AA ilk kurulduğunda yabancı dilde bile haber bültenleri yayınlayarak oldukça parlak ve etkili işler yapmasına rağmen daha sonra bu hızını ve çapını kaybederek daha rutin bir çizgi izler takip eden yıllar boyunca.

Yanı başımızda sınır komşumuz olan ya da daha uzakta akrabalık veya tarihsel bağlarımız bulunan coğrafyalardan gelen haberler bugünlere kadar bize hep yabancı haber ajansları vasıtayla ulaşırdı. Şimdilerde ise AA var olan düzeni değiştirmede ilk adımlarını attı. AA, Ortadoğu ve Balkanlar'dan başlayarak etkin bir habercilik çizgisini hayata geçirerek yeni bir döneme geçişin bütün hamlelerini yapıyor. Yani 'ustalık dönemine' uygun etkin bölgesel ajans haberciliği ve dünyanın tanıdığı bir AA vizyonu hedefte...

Bugün ise Türkiye'nin bölgesel güç olması konuşulurken, AA'da dünya çapında bir ajans olmak yada özet ifadeyle 'memleketin ajansı' olarak üzerine düşeni yapmak üzere büyük atılımlara girişti. 100. Yıl vizyonuyla yeni bir çehreye bürünme uğraşına girişen ajans haberciliğinin amiral gemisi AA'nın 2020'ye doğru yüzerken kaptanlığını Kemal Öztürk yapıyor."

Muhabir: Salih Baran

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Memleketin Ajansı Dünya Ligine Oynuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement