Memur Olma Vaadiyle Vatandaşları Dolandıran Şebeke Çökertildi - Son Dakika
3.Sayfa

Memur Olma Vaadiyle Vatandaşları Dolandıran Şebeke Çökertildi

Memur olma vaadiyle vatandaşları dolandıran şebeke çökertildiBARTIN - Bartın'da devlet mamuru olma hayali kuran vatandaşları bakanlıklar adına düzenledikleri sahte atama evrakları ile dolandıran biri kamu çalışanı olan kadın olmak üzere 2 şüpheli yakalandı.

17.05.2019 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur olma vaadiyle vatandaşları dolandıran şebeke çökertildi

BARTIN - Bartın'da devlet mamuru olma hayali kuran vatandaşları bakanlıklar adına düzenledikleri sahte atama evrakları ile dolandıran biri kamu çalışanı olan kadın olmak üzere 2 şüpheli yakalandı.

Edinilen bilgilere göre İbrahim K. İsimli şahıs memur olma vaadiyle N.E ve S.K isimli 2 şüpheliye para verdiğini ve şüphelilerin sahta evrak düzenleyerek ataması yapılmış gibi göstererek dolandırdıkları iddiasıyla Bartın İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. İhbarın ardından çalışmalara başlayan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri N.E ve S.K'yi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. 2 şüphelinin kamu kurumlarında çalıştıklarını beyan ederek devlet memuru olmak isteyen vatandaşlara kadro vaadinde bulundukları ve tuzağa düşürdükleri vatandaşlardan 40'ar bin lira aldıkları belirlendi. Şüphelilerin ayrıca tuzağa düşürdükleri şahısları Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi devlet kurumlarına ataması yapılmış gibi sahte evrak düzenleyerek, mağdurların güvenini kazandıkları tespit edildi.

İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, güvenlik güçleri olası diğer mağdurlara ulaşmak için çalışma yürütüyor.

Memur Olma Vaadiyle Vatandaşları Dolandıran Şebeke Çökertildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Memur Olma Vaadiyle Vatandaşları Dolandıran Şebeke Çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı
    16:48 Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı

    Araç İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, bir kişinin yaralanması ve gasbedilmesi olayıyla ilgili çalışma başlattı. Yakalanan şüpheli Y.G, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten yaralama ve gasp' suçundan tutuklandı.

  • İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti
    16:44 İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde yaşanan bir kavgada arkadaşı tarafından bıçaklanan 17 yaşındaki genç, hastanede hayatını kaybetti. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansırken, anne uyuşturucunun olayın sebebi olduğunu belirterek suçluların en ağır cezayı almasını istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Otobüsteki yabancı uyruklu kadına yönelik ayrımcı ifadeler kullandı
    16:35 Otobüsteki yabancı uyruklu kadına yönelik ayrımcı ifadeler kullandı

    Bir otobüste kayda geçen görüntülerde, bir yolcu yabancı uyruklu kadına yönelik ayrımcı ve sert sözler söyledi. Kadının şaşkınlıkla karşılık verdiği olayda, siyahi 2 kişinin başlarını öne eğdikleri de dikkat çekti. Tartışma sözlü olarak devam etti ve kimse fiziki bir müdahalede bulunmadı.

  • CHP'li başkanın kızı Çankaya Belediyesi'nde başkan yardımcısı oldu
    16:21 CHP'li başkanın kızı Çankaya Belediyesi'nde başkan yardımcısı oldu

    CHP'li Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. Atama liyakat konusunu bir kez daha gündeme getirirken konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.


Advertisement