Memur-Sen Ankara İl Başkanı Kır Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Kır Açıklaması

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istedikleri düzeni reddetme mücadelesinin adıdır.

14.02.2018 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istedikleri düzeni reddetme mücadelesinin adıdır." dedi.

Kır, Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananların yanı sıra yanlış anlamak için çırpınanların olduğunu söyledi. Kır, "Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istedikleri düzeni reddetme mücadelesinin adıdır." ifadelerini kullandı.

ABD ve bazı ülkelerin Zeytin Dalı Harekatı'na, DEAŞ'la mücadeleyi gerekçe göstererek karşı söylemler geliştirdiklerine işaret eden Kır, harekatın icra edildiği bölgedeki terörist unsurların Türkiye'nin bekası, milletin selameti için mutlaka bertaraf edilmeleri gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin, Zeytindalı Harekatı ile devletin ve milletinin geleceğini tehdit eden terörist unsurları ortadan kaldıracağını ve kendi güvenli bölgesini oluşturacak güce sahip olduğunu aktaran Kır, şunları kaydetti:

"Siviller ölmesin, zarar görmesin' söylemi timsah söyleminden ibaret bir söylemdir. Dost ve düşman herkes Türkiye'nin bu konuda ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu çok iyi bilmektedir. Bizler, Memur-Sen ailesi olarak terörden ve çatışmalardan arındırılmış adil bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmediği, kimsenin kimseyi öldürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki, emperyalizm, başta bölgemizde olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yayma canavarlığından vazgeçmemektedir. Biz bu inançla Zeytindalı Harekatı'nın arkasında olduğumuzu Türkiye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonu bütün benliğimizle desteklediğimizi kamuoyuna açıkça deklare ediyoruz."

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Ankara İl Başkanı Kır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement