Memur-sen'den Bin Koli Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Memur-sen'den Bin Koli Gıda Yardımı

Memur-sen\'den Bin Koli Gıda Yardımı

Memur-Sen öncülüğünde başlatılan “Mazlumlar İçin İnfak Vakti” kampanyası kapsamında, Şanlıurfa’da kalan sığınmacılara bir TIR’lık gıda yardımı yapıldı.

06.07.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen öncülüğünde başlatılan "Mazlumlar İçin İnfak Vakti" kampanyası kapsamında, Şanlıurfa'da kalan sığınmacılara bir TIR'lık gıda yardımı yapıldı.

Memur-Sen, Somali, Arakan, Filistin, Doğu Türkistan, Suriye, Balkanlar ve çeşitli ülkelerde yaşanan zulümleri haykırırken, yaptığı insani yardım faaliyetleriyle mazlumların yanında oldu. Memur-Sen öncülüğünde kardeş kuruluşlarla birlikte başlatılan "Mazlumlar İçin İnfak Vakti" kampanyası kapsamında Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan ve Şanlıurfa'da kalan sığınmacılara bin koliden oluşan bir TIR'lık gıda yardımı yapıldı.

Şanlıurfa'da yapılan yardım kampanyası töreninde basın açıklaması yapan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öcal, Memur-Sen'in bir iyilik hareketi olduğunu, mazlumların sesi ve sözcüsü olduğunu belirterek, "Şanlıurfa'ya özellikle gelmek istedik. Suriye'de zalim Esed'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan muhacirlerin önemli bir bölümü Şanlıurfa'da. Bu açıdan buraya gelerek başkanlarımla beraber havayı teneffüs etmek, bir nebze de mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olabilmek amacıyla buradayız. Rabbim izin verirse gücümüz yettiği kadar bugünü Ramazan paketlerini kendi ellerimizle mağdurlara ulaştırarak geçirmek istiyoruz" dedi.

Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun ise, "Memur-Sen olarak, ülkemize sığınan muhacir kardeşlerimizin yardımına koşmak insani ve İslami duruşumuzun gereğidir. Genel merkezimiz de nerede bir dram yaşansa kısa süre içerisinde yardıma koşarak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından yardım TIR'ı Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Osman Gerem'e teslim edildi.

Törende Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Maraş ve Hatice Ay, Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-sen'den Bin Koli Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement