Memur-Sen'den iş bırakma eylemi - Son Dakika
Ekonomi

Memur-Sen'den iş bırakma eylemi

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), hükümetin memur ve memur emeklisine yönelik zam teklifini revize etmemesi üzerine eylem kararı aldı.

20.08.2019 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), hükümetin memur ve memur emeklisine yönelik zam teklifini revize etmemesi üzerine eylem kararı aldı.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5'inci Dönem Toplu Sözleşmeleri kapsamında yapılan yeni teklif çağrısının karşılıksız kaldığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2020 için yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 oranındaki zam teklifini revize etmediği ve 2 günlük müzakere uzatma teklifine de yanıt vermediği kaydedildi. Bunun üzerine, Memur-Sen Başkanlar Kurulu toplantısında iş bırakma kararı alındığı belirtilerek, "İl temsilcileri toplantısı, başkanlar kurulu toplantısı ve genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı sonucu çıkan karar göre, Memur-Sen bugün saat 15'00'te iş bırakma eylemi, saat 17.00'de ise bakanlık önünde cüzdan bırakma eylemi gerçekleştirecek" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Memur-Sen'den iş bırakma eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor.

  • SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
    09:49 SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere toplam 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Yapılan düzenleme ile kanser, multipl skleroz, immunosupresan, antibiyotik, kan ürünü ve diyabet ilaçları geri ödeme listesine dahil edildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Bakan Işıkhan: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha eklendi
    09:29 Bakan Işıkhan: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha eklendi

    Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan yeni bir düzenleme ile 47 ilaç daha geri ödeme listesine eklendi. Bakan Işıkhan, bu ilaçların 36'sının yerli üretim olduğunu belirtti. Bu düzenleme ile hastaların ilaçlara daha kolay ve ekonomik bir şekilde ulaşması hedefleniyor.

  • Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor
    09:24 Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor

    Japonya Merkez Bankası (BoJ), büyük şirketlerdeki ücret artışlarının ardından negatif faiz politikasına son verme kararı aldı. BoJ, kısa vadeli faiz oranlarını yüzde eksi 0,1'den yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığına yükseltme kararı aldı. Bu kararla birlikte BoJ, dünyanın önde gelen merkez bankaları arasında negatif faiz politikasını terk eden son banka oldu. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) salgın sonrasında enflasyonu dizginlemek için faiz artırımlarına giderken, BoJ ise ekonomik büyümeyi canlandırmak için ultra gevşek para politikasını sürdürdü.


Advertisement