Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Bir Bilenle Bilge Nesil' Projesi Ödül Törenine Katıldı. - Son Dakika
Güncel

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Bir Bilenle Bilge Nesil' Projesi Ödül Törenine Katıldı.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, \'Bir Bilenle Bilge Nesil\' Projesi Ödül Törenine Katıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzurum’da ‘’Bir Bilenle Bilge Nesil‘’ ödül törenine katıldı.

09.05.2018 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzurum'da "Bir Bilenle Bilge Nesil" ödül törenine katıldı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in ortaklaşa düzenlediği "Bir Bilenle Bilge Nesil" ödül töreni Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene Erzurum Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, Erzurum Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Duman, Erzurum Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, Erzurum Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Genç Memur-Sen İl Başkanı Selim Işık, ve yaklaşık 500 öğrenci katıldı.

Ödül töreni İstiklal Marşının okunmasının ardından Abdullah Afrat'ın Kur-An tilaveti ile başladı. Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada, "Bugün Erzurum'dayız "Bir Bilenle Bilge Nesil" adı altında yürütülen projemizin 81 ilimizde yapılan final toplantılarının ilkini Erzurum'da gerçekleştiriyoruz. Öğretmen, öğrenci ve kitabı bir araya getirdiğimizde tam 43 bin öğrenci ile bir çalışma yaptık. Bu çalışma çok verimli bir çalışma. Her öğretmene 10 öğrencinin zimmetlendiği ve beraber kitabı okuduktan sonra o kitabın kritiğinin yapıldığı ve daha sonra o kitap üzerine makalenin yazılarak jüri kanalı ile makalelerin derecelendirildiği ve adım adım takip edilen, hiçbir fire verilmeden süreci sonuna kadar götürülebilen bir proje. Bu proje 43 bin öğrenci ile bu anlamda çalışmalar yapıldı, 100 binleri bulan kitap tahlilleri yapıldı. 6 kitap okuyan, 5 kitap okuyan, 4 kitap okuyan, 3 kitap okuyan, 2 kitap okuyan ve 1 kitap okutan illerimiz var. Bunun dönem sonu final toplantıları yapılıyor. Gençlerimizle bir araya geliniyor. Burada hem ödüllerini takdim edeceğiz, hem de bu anlamda öğretmenlimize ve okul idarecilerimize ve organizatörlüğünü yürüten Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen bu anlamda teşekkür edeceğiz. Bu çok güzel bir çalışma olacak. Güzel ülkemizin geleceğini ve imarı nesli nişan noktasında son derece kıymetli bir projedir. Bizler Memur-Sen olarak özelde üyelerin ekonomik ve sosyal mali haklarına odaklı kurulmuş bir teşkilattır. Genelde ülkenin özgürleşmesi, demokratikleşmesi, katılımcı bir demokrasinin tüm kanalları ile Türkiye'de tahkim edilmesi noktasında sorumluluk alınıyor. Vesayetin ülke üzerinden kalkmasında her zaman öncü bir rol oynuyoruz. İnsanlığın genel sorunlarından daha çok kendi sorunlarını bilen duyarlı bir teşkilatız. Ama sosyal sorumluluk anlamında gençlere karşı ülkenin yeni nesle karşı da bir sorumluluğumuz var. Aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Başkanı olarak ifade ediyorum, 450 bine yaklaşan üyemizle gençliğe karşı sorumluyuz. Bu yüzden öğretmen, öğrenci ve kitabı bir araya getirebilecek bir proje etrafında buluşalım. Sosyal sorumluluk projesini Türkiye genelinde cari hale getirelim. Sonuçta 43 bin öğrenci ile bire bir çalışma yaptık. Çok kıymetli olan bu çalışmayı yılsonu itibariyle noktalamış durumdayız. 81 ilde buna ilişkin kapanış programları yapıyoruz. Bu programların ilkini deminde dediğim gibi Erzurum'dan gerçekleştiriyoruz. Onun için ben görev alan tüm öğretmen arkadaşlarımıza, onları yüreklendiren okul yöneticisi arkadaşlarımıza, Eğitim Bir-Sen'imize ve Genç Memur-Sen'e, tüm teşkilatlarımıza ve birbirinden kıymetli öğrencilerimize bu anlamda son derece teşekkür ediyorum, iyi bir netice ortaya çıktı, kitapla buluşma en kıymetli eğitim faaliyeti diye düşünüyorum" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Bir Bilenle Bilge Nesil' Projesi Ödül Törenine Katıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de 9 Kaçak Göçmen Yakalandı
    19:08 Edirne'de 9 Kaçak Göçmen Yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, bir organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.


Advertisement