Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "'önce İnsan' Anlayışıyla, 'Gelir Dağılımında Adalet'... - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "'önce İnsan' Anlayışıyla, 'Gelir Dağılımında Adalet'...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "\'önce İnsan\' Anlayışıyla, \'Gelir Dağılımında Adalet\'...

Memur-Sen 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Örgütlülüğümüzden aldığımız güçle ufkumuzu genişletecek, vizyonumuzu yenileyeceğiz.

20.04.2019 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Örgütlülüğümüzden aldığımız güçle ufkumuzu genişletecek, vizyonumuzu yenileyeceğiz. 'Önce İnsan' anlayışıyla, 'Gelir Dağılımında Adalet' ısrarımızı yineleyeceğiz. 'İnsana Saygı, Emeğe Değer' anlayışı 'Emek İçin Dayanışma' çağrısı ve 'Adil Paylaşım' haykırışıyla hedeflerimizin gerçekleşmesi için daha fazla ter dökeceğiz" dedi.

1 milyonu aşkın üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen'in 6.Olağan Genel Kurulu, demokrasi şöleni şeklinde Ankara'da gerçekleştiriliyor. Kurula, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ali, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Memur-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen önceki genel başkanları Fatih Uğurlu ve Ahmet Aksu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hüda Par Genel Sekreteri Sehzade Demir, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkan ve yardımcıları, Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren komisyonlar, 6. Olağan Genel Kurul'da oy kullanacak olan delegeler, 107 ülkeden, 13 üst kuruluş ve 300'ü aşkın emek temsilcisi katıldı.

Memur-Sen'in hakları ve özgürlükleri geliştirdiği çeyrek asırlık tarihi birikimle genel kurulun gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yalçın, sosyal diyalogla geliştirilen çözümlerin artacağını ve toplu pazarlık masasında kazanımların sayısının artacağını belirtti.

Yalçın dünyadaki adaletsiz sisteme dikkat çekti

Her 5 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğü, her gün 800 çocuğun susuzluktan hayatını kaybettiği bir dünyada yaşandığına dikkat çeken Yalçın, en zengin 8 kişinin, 3.6 milyar insanın toplamından daha büyük servete sahip olduğunu kaydederek, "Milyarderlerin serveti son 1 yılda 762 milyar dolar arttı ve bu tutar, küresel yoksulluğu tam 7 kez sona erdirebilir. Gelişmemiş bir ülkedeki işçinin hayatı boyunca kazandığı parayı, ünlü bir markanın CEO'su 4 günde kazanıyor. Yani arada binlerce kat gelir ve paylaşım adaletsizliği var" dedi.

Sendikal kazanımlar

Memur-Sen olarak çatışmadan kazanılabildiğini tüm dünyaya gösterdiklerini söyleyen Yalçın, sendikal mücadeleye yeni soluk getirerek, saygınlık ve itibar kattıklarını kaydetti. Memur-Sen'in mali ve sosyal hakların yanı sıra çalışma şartlarını da iyileştirdiğini belirten Yalçın, "Toplu Sözleşme hakkının mimarı Memur-Sen; kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üreten, beklentilerinin karşılanmasını sağlayan hükümler içeren, demokratik ve sendikal hakların genişlemesine yön veren toplu sözleşmelerin de mimarı oldu, olmaya da devam edecek" şeklinde konuştu.

Yalçın talepleri sıraladı

Yalçın "Önümüzde bir toplu sözleşme süreci var. Yasanın ve masanın bütün zaaflarına karşın, bu toplu sözleşmede de kazanımlarımızı koruyacak, yeni kazanımlara imza atacağız. Mesela; sözleşmeli istihdam konusu kamuda tek istihdam şekli kadrolu olmalı; sözleşmeli istihdam son bulmalı diyoruz. Sözleşmeli istihdam kaldırılıncaya kadar; mevcut bütün sözleşmeliler arasındaki izin, sosyal hak ve tazminatlar eşitlenmeli. 3600 ek gösterge, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmeli; kadro ve derece sınırlamaları kaldırılmalı. 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyumlu hale getirilmeli. Hem masa, hem de yasa daha adil bir toplu pazarlık düzeneğine kavuşmalı. Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı, enflasyon farkı 6 aylık dönemlerde değil, Eşel Mobil sistemine göre verilmeli" dedi.

Kamuya personel alım sisteminde karşılaşılan sorunların da artık giderilmesi gerektiğini belirten Yalçın, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda açılması gerektiğini de sözlerine ekleyerek "Fiili Hizmet Zammının Kapsamı Genişlemeli, KİT'lerde de sicil uygulamasına son verilmeli; bir defaya mahsus olmak üzere başarı ücreti oranı olan yüzde 8 temel ücrete eklenmeli. KİT'lerde fazla çalışma ücreti ödenmesinde 30 saat sınırlaması kaldırılmalı, fazla çalışmaya karşılık; ücret veya izin kullanılmasına imkan sağlanmalı. Emekliye ayrılan kamu görevlileri, aile yardımı ödeneği almaya devam etmeli, Gelir Vergisinde Oran yüzde 15'te sabitlenmeli, kamu görevlilerine, emeklilerde olduğu gibi dini bayram ikramiyesi verilmeli. Bayramlarda görev yapan personele fazla mesai verilmeli; fazla mesai ücretleri günün şartlarına göre belirlenmeli. Harcırahlar, günün şartlarına göre yenilenmeli, harcırah ve gündelik gibi haklar bütçe kanunuyla değil toplu sözleşme hükümleriyle belirlenmeli. Kamu görevlileri il içi veya il dışı hastalık ve tedavilerinde refakatçi oldukları süre izinden sayılmalı. İzinler iş günü esasına göre verilmeli. Kamu personel sisteminde sıkıntı olan performans, rotasyon gibi uygulamalara son verilmeli. Mazerete dayalı tayin talepleri öncelikli olarak değerlendirilmeli. Devlet memurlarının siyaset ve grev hakları tanınmalı" ifadelerini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: ''önce İnsan' Anlayışıyla, 'Gelir Dağılımında Adalet'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement