Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “İsrail çocukların üzerine bomba yağdırırken tarafsızlıktan söz edenler milletin çatısını oluşturamaz. Biz dünya mazlumlarının sesi olacak birinin Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz” dedi.

09.07.2014 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İsrail çocukların üzerine bomba yağdırırken tarafsızlıktan söz edenler milletin çatısını oluşturamaz. Biz dünya mazlumlarının sesi olacak birinin Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, sahur ve iftarda yerleşim merkezlerini bombalayan İsrail'e tepki gösterdi. Saldırıları kınayan Gündoğdu, Filistin meselesine tarafsızlık ile yaklaşılmasını önerenleri de eleştirdi.

İsrail'in sahur ve iftar vakti Filistin yerleşim merkezlerini bombalamasını 'Vicdansızlık', 'Zalimlik' olarak değerlendiren Gündoğdu, "İsrail çocukların üzerine bomba yağdırırken tarafsızlıktan söz edenler milletin çatısını oluşturamaz. Biz dünya mazlumlarının sesi olacak birinin Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. İslam coğrafyasının ızdırabını yüreğinde hissetmeden cumhur olunmaz. Biz Bosna'ya sırtımızı dönemeyiz. Suriye'den bana ne diyemeyiz. Irak'a, Telafer, Musul, Kerkük'e duyarsız kalamayız. Arakan mazlumlarına gözlerimizi kapatamayız. Mısır'daki Esmaların çığlığına sessiz kalamayız. Filistinli kardeşlerimizin feryadına kulak tıkayamayız. Hele hele Türk solu dergisi ile poz vermek skandaldır. Millet bunu kabul etmez. Millet değerlerini hedef alanlarla aynı safta durmaz" ifadesini kullandı.

İş Güvencesi konusunda da açıklamalarda bulunan Gündoğdu, şunları dedi:

"Konu hakkında ilgili bakanlarla görüşmeler yaptık. Sayın Başbakana da rahatsızlığımızı ilettik. Memur-Sen, olarak kamu personel sisteminde 'kadrolu memur' statüsü olması gerektiği konusundaki genel bakışımızla iş güvencesinin kırmızı çizgimiz olduğunu konusundaki tavrımıza ilişkin kararlı mücadelemizi, 1/931 numaralı Torba Kanun Tasarısına, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşme sürecinde kamu görevlilerinin iş güvencesini bütünüyle ortadan kaldırmak üzere eklenen maddenin değiştirilmesini sağlayarak sürdürdük. İş Güvencesinin garantörüyüz. Yanlış yeni yanlışlarla düzeltilemez."

Paralel medyanın gerçek dışı haberlerle Memur-Sen'i hedef almasını 'algı operasyonu' olarak değerlendiren Gündoğdu, "Paralel medya, algı ustaları bir habere 8 yalan sığdırdı. 1 Mayıs medeniyet buluşmamız bile paralel medyayı rahatsız etti. İşin aslı şu; 762 bin 650 üye sayısıyla zirvedeyiz. Bundan rahatsızlar. Bir başka rahatsızlıkları da 17 Aralık sürecindeki duruşumuz. Biz 17 Aralık'ın küresel bir operasyon olduğunu söyledik, hedef alınmaya başlandık. 17 Aralık'ta kayıt dışı siyaset deşifre oldu. Ulusal güvenliğimizi hukuksuz dinlemelerle hiçe saydılar. 17 Aralık başarılı olsaydı, emperyalizm bayram edecekti. İllegal oluşumların milletin kuyusunu kazmasına müsaade etmeyiz. Küresel güçlerin oyuncağı olanları affetmeyiz. Biz çok netiz. Her türlü vesayete karşıyız" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelindeki arı kovanı sayısı ve bal üretimi hakkında bilgi verildi.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.


Advertisement