Memur Sen Genel Başkanı Yalçın: "Bir Başka Terör Örgütünü Dinsel Bir Kimlikle Oluşturuyorlar" - Son Dakika
Güncel

Memur Sen Genel Başkanı Yalçın: "Bir Başka Terör Örgütünü Dinsel Bir Kimlikle Oluşturuyorlar"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Müttefik olduğumuz bir ülke terör örgütüne binin üzerinde tır ile silah teslim ediyor.

21.10.2017 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Müttefik olduğumuz bir ülke terör örgütüne binin üzerinde tır ile silah teslim ediyor. Bir başka terör örgütünü dinsel bir kimlikle oluşturuyor. Adım adım bölgede kirli bir projeyi hoyratça, fütursuzca yürütüyor." dedi.

Yalçın, bir düğün salonunda düzenlenen Memur-Sen İl Temsilciliğinin Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini söyledi.

Geçmişte üç kıtaya hüküm süren ve adaleti temsil eden bir medeniyetin yok edildiğini belirten Yalçın, en fazla insan kaybının ise etnik çatışmalarda yaşandığını kaydetti.

Aradan yüz yıl geçtiğini ve şimdi yeniden bir dizayn süreci başladığını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

"Dün İngilizlerin parsellediği ve cetvelle sanal sınırlarla gönül coğrafyamızı paramparça ettiği bir zeminden, bügün siyonizmin ve Amerika'nın birlikte yeni bir koalisyonla bu coğrafyayı tamamen un ufak etmek için terör örgütleri üzerinden coğrafyayı yeniden dizayn etmeye çalışıldığı bir zemine tanıklık ediyoruz. Bu coğrafyada yeni düzenleme sürecinde siyonizmin ve emperyalizmin kalesi konumundaki ABD üzerinde oyun kuruluyor. Müttefik olduğumuz bir ülke terör örgütüne binin üzerinde tır ile silah teslim ediyor. Bir başka terör örgütünü dinsel bir kimlikle oluşturuyor. Hem dünyada İslamofobik bir dalga yürütüyor hem de coğrafyayı dizayn ediyor. Adım adım bölgede kirli bir projeyi hoyratça fütursuzca yürütüyor."

Yaşanan terör saldırılarının arkasında Türkiye varmış gibi gösterildiğine işaret eden Yalçın, Londra ve Brüksel ne kadar güvenli ise İstanbul ve Ankara'nın da o kadar güvenli olduğunu vurguladı.

"Türkiye'nin üzerinde oyunların oynandığı bir kesite doğru ilerliyoruz"

Yeni bir dünyanın içerisine girildiğini belirten Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni zeminde vekalet savaşları üzerinden bu coğrafya tuz buz ediliyor. Libya diye bir devlet kalmadı. Irak'ta 1,5 milyon insan 'demokrasi getireceğiz' vaadi ile katledildi. Mısır ipotek altına alındı. Suriye berbat bir noktaya sürüklendi ve 15 milyon insan evinden oldu. Yemen paramparça oldu, bir milyon insan şimdiye kadar tarihte yaşanmış en büyük salgın hastalıkla uğraşıyor. Türkiye'nin üzerinde oyunların oynandığı bir kesite ve o oyunların sıklaştığı bir dar boğaza doğru ilerliyoruz."

Yalçın, 15 Temmuz'da "altın nesil" denilen "hain" bir nesil üzerinden coğrafyaya dehşet bir tablo yaşatılmaya çalışıldığını vurgulayarak, milletin bunun altından cesaretle ve metanetle kalkıp yoluna devam ettiğini anımsattı.

Yeni dünyada güçlü bir Türkiye'nin mümkün olacağını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Dün bu ülkenin Cumhurbaşkanı 'van münit' çektiğinde içimizdeki monşerler 'ey vah bittik. Bu saatten sonra işimiz çok zor.' dediler. Bugün sizin sesinizin yankı bulduğu Kuveyt'te devlet temsilcisinin bir toplantıda bölgenin terör ülkesine posta koyarak 'defolun buradan çıkın' deyişi nedeniyle demek ki inatla ısrarla dik durmaya, doğru durmaya, doğru şeyler konuşmaya devam etmek lazım. Bir yiğit ayağa kalkarsa diğerinin omurgası sertleşir. Biz ayakta durduğumuz zaman bu tablo değişir."

Memur Sen Genel Başkanı Yalçın: "Bir Başka Terör Örgütünü Dinsel Bir Kimlikle Oluşturuyorlar"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur Sen Genel Başkanı Yalçın: 'Bir Başka Terör Örgütünü Dinsel Bir Kimlikle Oluşturuyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement