Memur- Sen Konfederasyonu 1 Milyon Bin 437 Üye ile Türkiye'nin En Büyük Sivil Toplum Örgütü - Son Dakika
Güncel

Memur- Sen Konfederasyonu 1 Milyon Bin 437 Üye ile Türkiye'nin En Büyük Sivil Toplum Örgütü

Memur-Sen 2018 yılı Mayıs ayı resmi olmayan rakamlara göre üye sayısını 1 milyon bin 437’ye yükselterek, Türkiye’nin en büyük emek hareketi, sivil toplum örgütü olma konumunu devam ettirdi.

01.06.2018 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen 2018 yılı Mayıs ayı resmi olmayan rakamlara göre üye sayısını 1 milyon bin 437'ye yükselterek, Türkiye'nin en büyük emek hareketi, sivil toplum örgütü olma konumunu devam ettirdi.

1 milyon bin 437 üye sayısıyla Memur-Sen, Türkiye'nin sendikal tarihinde ve sendikal zemininde 1 milyon üye sayısını bulan ve aşan ilk emek örgütü olma unvanını da elde etti.

Memur-Sen, kamu görevlileri tarihinin en yüksek rakamına ulaşarak, kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor. Memur-Sen 2018 yılı Mayıs ayı resmi olmayan rakamlara göre üye sayısını 1 milyon bin 437'ye yükselterek, Türkiye'de en büyük konfederasyon olma özelliğini sürdürdü. Memur-Sen'e bağlı sendikalar, 11 hizmet kolunun 11'nde de yetkili olma başarısını gösterdi.

Sendikaların üye sayısı ve yetki alma yılı ise şöyle sıralandı:

"Eğitim-Bir-Sen 426 bin 647 üyesiyle yetkide 7. yıl;

Sağlık-Sen 248 bin 984 üyesiyle yetkide 10. yıl;

Diyanet-Sen 80 bin 402 üyesiyle yetkide 15. yıl;

Büro Memur-Sen 73 bin 668 üyesiyle yetkide 7. yıl;

Bem-Bir-Sen 69 bin 633 üyesiyle yetkide 13. yıl;

Toç Bir-Sen 43 bin 165 üyesiyle yetkide 11. yıl;

Bayındır Memur-Sen 18 bin 42 üyesiyle yetkide 8. yıl;

Enerji Bir-Sen 16 bin 902 üyesiyle yetkide 9. yıl;

Birlik Haber-Sen 17 bin üyesiyle yetkide 7. yıl;

Ulaştırma Memur-Sen 10 bin 382 üyesiyle yetkide 7. yıl;

Kültür Memur-Sen 5 bin 612 üyesiyle yetkide 5. yıl".

Konuyla ilgili Konfederasyondan yapılan açıklamada, "Memur-Sen'in soylu mücadelesine değer katan ve üye sayısının 1 Milyonu aşmasını sağlayan Konfederasyonumuzun ve sendikalarımızın genel merkez yönetimlerinin, şube ve il yönetimlerinin, ilçe ve işyeri temsilcilerinin, komisyonlarımızın sendikal öncülerine, üyelerine ve her birinin ailelerine akıttıkları ter, ayırdıkları zaman, gösterdikleri fedakarlık ve sahip oldukları basiret ve vazgeçmedikleri feraset için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" denildi.

Memur Sen Konfederasyonundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamu görevlilerinin beklentileri ve talepleriyle, milletimizin hasletleri ve hassasiyetleriyle uyumlu sendikal bakış, çalışmalar ve çabalar, ülke sorunlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşımlar Memur-Sen'in ve bağlı sendikalarının kamu görevlileri sendikacılığında marka olmasına ve rakipsiz kalmasına kapı aralamıştır.Bu tablo, çalışmanın ve emeğin ifadesidir. Konfederasyonumuza bağlı her bir sendikamızın, kamu görevlilerinin hakları için verdikleri mücadelenin bir sonucu olan bu tablo, bizim için hem haklı bir gururun ifadesi, hem de sorumluluk alanımızın genişliğinin tescilidir.

Türkiye'nin ve bölgenin en büyük emek hareketi, kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu Memur-Sen olarak, her kurumda her kuruluşta varız. Hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Türkiye'nin en ücra noktalarına kadar nefes alıp veren örgütlü bir teşkilatız.

Memur-Sen'in büyümesinde sınır olmadığına zirveden yeni ufuklara yolculuğumuzu yeni üyelerle güç bulacağımıza inanıyor, başta kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, milletimizin övgüsüne ve kamu görevlilerinin takdirine mazhar olan konfederasyonumuzun marka oluşuna katkı sunanları hayırla yad ediyor, Ahirete irtihal edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür niyaz ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur- Sen Konfederasyonu 1 Milyon Bin 437 Üye ile Türkiye'nin En Büyük Sivil Toplum Örgütü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement