Memur-Sen ve bağlı sendikalardan eylem - Son Dakika
Ekonomi

Memur-Sen ve bağlı sendikalardan eylem

Memur-Sen ve bağlı sendikalardan eylem - Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın: - "Bizim için saha olmasın, çözüm masası olsun istiyoruz"ANKARA - Memur-Sen ve bağlı sendikalar, Aile Çalışma ve Sosyal Bakanlığı önünde iş bırakma eylemi yaptı.

20.08.2019 23:45  Güncelleme: 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen ve bağlı sendikalardan eylem

- Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın:

- "Bizim için saha olmasın, çözüm masası olsun istiyoruz"

ANKARA - Memur-Sen ve bağlı sendikalar, Aile Çalışma ve Sosyal Bakanlığı önünde iş bırakma eylemi yaptı.

Memur ve memur emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını kapsayan 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi için Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Heyeti arasındaki dördüncü toplantı sonrasında hükümet, memur ve memur emeklisine 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 3.5, ikinci 6 ayında yüzde 3, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etti. Memur -Sen, teklifinin makul değil, malul bir teklif olduğunu söyleyerek masayı terk etti. Bugün 15.00 sıralarında iş bırakan Memur-Sen üyeleri ve Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, 17.00'de Aile Çalışma ve Sosyal Bakanlığı önünde toplandı.

Makul bir teklifin gelmediğini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "5'inci dönem toplu sözleşmenin tamamlanmasına saatler kaldı. Kısıtlı bir zaman diliminde toplu sözleşme icra ediyoruz. Müzakere kısmı sadece son 4 güne kaldı. Bize yasamız 30 gün içerisinde bitirin diyor. Hakeme gitmek için düşünme süresi hakem ve her şey bir ayda bitecek. 4 Toplu sözleşmeyi geride bıraktık bizim tecrübemiz var. Müzakere süreci başlamadan bir çağrı yaptık. Makul teklif gelsin diye. Yeni teklif yetersizdi. Ne ülke gerçekleri, nede piyasa teklifleri, nede bizim isteklerimizle uyumlu olmayan, arasında makas farkı çok yüksek olan bir teklifle müzakere başlatalım dediler" şeklinde konuştu.

"Bu masanın çözüm üretme kapasitesi yüksek"

Masanın düzgün işletilmediğini ifade eden Yalçın, "Sendikalarımız görüşülmedi. Genele ilişkin zaten zam oranlarıyla ifadelerimiz ortada. Sözleşmeliler, ek ödeme hangi süreçte görüşeceğiz ? Dünya kadar konu var sıkıştırılıp sıkıştırılıp masa bir türlü işlemiyor. Bu masanın çözüm üretme kapasitesi yüksek, ama masa düzgün işletilirse, masa düzgün işlemiyor. Ona da bakacağız şuna da bakacağız 6 saat kaldı neye bakacağız" diye konuştu.

"Bizim için saha olmasın, çözüm masası olsun istiyoruz"

Masada sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Yalçın, "Memurun sorunu var. Çözülmesi gereken masaya dünya kadar başlık var. Sorunları çözmesek insanların stresti artıyor. Alın 2 günümüzü tartışalım. Bir an önce masa düzgün işletilsin. Biz ülkenin yeterince sorun stoku var diyoruz. Yeterince olmasın istiyoruz. Bizi sahaya davet etmeyin. Bizi sahaya davet edin. Masada çözelim istiyoruz. Müzakere sürecini uzatalım. Masadan 20 puan çıkmadan imza çıkmayacağını yetkili organlarla görüşerek deklare ettik. Yetki masadadır. Bizim için saha olmasın, çözüm masası olsun istiyoruz" dedi.

Memur-Sen ve bağlı sendikalardan eylem
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Memur-Sen ve bağlı sendikalardan eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement