Memuriyet ve Bayram, Kesilen Pasta ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Memuriyet ve Bayram, Kesilen Pasta ile Kutlandı

Memuriyet ve Bayram, Kesilen Pasta ile Kutlandı

Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe çalışanları, hem bayramı kutlamak hem de memur olan arkadaşlarını tebrik etmek için pasta kestiler.

08.09.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe çalışanları, hem bayramı kutlamak hem de memur olan arkadaşlarını tebrik etmek için pasta kestiler.

Bayramlaşma amacıyla organize edilen kahvaltıda, Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe çalışanı engelli bireyler, Tepebaşı Belediye Başkan Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte pasta kesti. Tepebaşı Belediyesi'nin desteği neticesinde Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren ve memur olmaya hak kazanarak Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Hatice Yavuz ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Egemen Ergün'ü arkadaşları pasta keserek kutladı.

Burada konuşma yapan Başkan Ataç, "2009'da tekrar göreve geldiğimde, engelliler için istihdam işleri yapmaya karar verdim. 2 tane Gökkuşağı kafemiz var, Zihinsel engelli çocuklarımızın montaj atölyesi var. Engelli ailelerimize hobi bahçeleri tahsis ettik. Bunlar Türkiye'de yapılmayan işler. Bazen, bana neden reklam yapmıyorsun diye soruyorlar. Ben reklam için iş yapmam. Bu bir ekip başarısıdır. Yapılan işler artık yüksek noktalara çıktı. Çalışmalar neticesinde 2 çocuğumuz KPSS'ye girdi ve memurluk hakkı kazandı. Bu işler yapılmasaydı çocuklarımız böyle bir başarıyı elde edemezlerdi. İnşallah diğer çocuklarımıza da nasip olur. Azmederseniz başarırsınız. Geçenlerde zihinsel engelli çocuklarımızın maket uçağı sertifika törenine katıldık. Gülşah adında bir kızımız o kadar güzel konuştu ki kimse O'nun kadar güzel konuşamaz. Orada bulunan herkesi ağlattı. Engellilerin dünyasını o kadar güzel anlattı ki. Bu projelerin ana ilkesi, engelli çocuklarımızı evden çıkarmaktır. Çocuk evden çıkarsa ailesi de rahatlıyor. Burası açıldığında, çocuklar anne babalarıyla işe geliyorlardı. Şimdi ise düğünde, çarşıda karşıma çıkıyorlar. Çünkü artık engel bitti, hayata karıştılar. Yurtdışına çıktığımda muhakkak engelli mekanlarına giderim. Oralardan bir şeyler öğrenmeye çalışırım. Engellilerle duygudaşlık yaparsanız, onların dünyasını çözebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, Hatice ve Egemen için şöyle konuştu:

"Kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Onların ve Tepebaşı Belediyesi'nin bu başarısını, bu azmini genel merkezimize ilettim. Herkese de anlatıyorum. Tepebaşı Belediyesi engelli vatandaşlarımız için önemli projeleri hayata geçiriyor. Bu başarılarından dolayı Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum."

Memur olmaya hak kazanan Egemen Ergün'ün babası Sedat Ergün ise, "Biz de bir engelli ebeveyni olarak bu işin içindeyiz. Bazen insanlar engellilerin hayatı zor diye düşünür. Bir gün Şafak Pavey kafemize gelmişti. O da engelli ama milletvekili. Görme engelliler milletvekili olabiliyorlar, avukat olabiliyorlar. Onların anneleri babaları bizden sonra çocuklarımıza ne olacak sorusuna cevap bulabiliyorlar. Biz bulamıyoruz, ama en azından burada imkanlarımız çok. Engelli çocukları olan ailelere sesleniyorum, çocuklarını dışarı çıkarsınlar. Mesela Ercan Bozan herkesin tanıdığı bir çocuğumuz. Herkes destek verirse bu konuda daha da çabuk yok kat ederiz" şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.

Öte yandan hep birlikte pasta kesen çocuklar, Başkan Ataç ve Milletvekili Çakırözer, daha sonra bayramlaşma kahvaltısına katılan tüm konuklarla birlikte aile fotoğrafı çektirdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memuriyet ve Bayram, Kesilen Pasta ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement