Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı - Son Dakika
Politika

Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı

AK Parti Muş İl Başkanlığı, darbeciler tarafından eski Başbakan Adnan Menderes ile çalışma arkadaşlarının idam edilişinin 57'nci yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

17.09.2018 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muş İl Başkanlığı, darbeciler tarafından eski Başbakan Adnan Menderes ile çalışma arkadaşlarının idam edilişinin 57'nci yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Belediye Meydanı'nda toplanan partililer adına basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muhtesim Tunç, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'de ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilmez tahribatlara yol açtığını belirtti.

Yasalara aykırı biçimde anayasanın, ihtilal figüranlarına bağımlı hale getirildiğini ve zincirleme antidemokratik müdahalelerin önünün açıldığını kaydeden Tunç, şunları ifade etti:

"Devam eden zaman zarfında Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan darbeler, e-muhtıralar, askeri kalkışmalar ve müdahaleler demokrasiyi defalarca kesintiye uğratmıştır. Millet egemenliğinin ilk kez cunta egemenliği altına alınmaya çalışılmasının yanı sıra 27 Mayıs darbesini diğer darbelerden ayıran en acı olay ise Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Başvekili Adnan Menderes'in idam edilmesidir. 27 Mayıs 1960 darbesinin izdüşümleri incelendiğinde, 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır. 17 Eylül 1961 günü Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayetçi zihniyeti tarih silip süpürmüştür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirmiştir. Bu vesileyle demokrasi şehitlerimiz merhum Menderes ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement