Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı - Son Dakika
Güncel

Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı

Tunceli'de düzenlenen basın açıklamasıyla 27 Mayıs 1960'da darbeciler tarafından idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşları anıldı.

17.09.2018 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de düzenlenen basın açıklamasıyla 27 Mayıs 1960'da darbeciler tarafından idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşları anıldı.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından parti binası önünde düzenlenen etkinlikte, basın açıklaması yapan AK Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı Orhan Çiçek, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'de ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal ve ekonomik anlamda tamir edilemez tahribatlara yol açtığını belirtti.

Yaslara aykırı biçimde anayasanın, ihtilal figüranlarına bağımlı hale getirildiğini ve zincirleme antidemokratik müdahalelerin önünü açtığını belirten Çiçek, "Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan darbeler, e-muhtıralar, askeri kalkışmalar ve müdahaleler demokrasiyi defalarca kesintiye uğratmıştır." dedi.

17 Eylül 1961'de Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayetçi zihniyeti tarihin silip, süpürdüğünü anımsatan Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk milletinin 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirdiğini vurguladı.

Anadolu topraklarında ezan okunduğu sürece Adnan Menderes ve arkadaşlarının aziz hatırasının yaşayacağını ve milletin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın şehitleri olarak kalacağını belirten Çiçek, "Bu vesileyle demokrasi şehitlerimiz merhum Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement