Mendieta: Barcelona Neymar'ı Kullanamıyor - Son Dakika
Spor

Mendieta: Barcelona Neymar'ı Kullanamıyor

Mendieta: Barcelona Neymar\'ı Kullanamıyor

İspanyol futbolunun efsanelerinden Mendieta, Barcelona'nın Neymar'ı doğru kullanamadığını düşünüyor.

28.06.2014 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanyol futboluna bir dönem damga vuran Gaizka Mendieta, Goal ve Sony'ye verdiği demeçte Brezilya'nın Neymar'ı çok iyi kullandığına dikkat çekti.

Emekli futbolcu, Brezilya- Şili maçı öncesinde Şili'yi uyarırken "52 milli maçta 35 gol 21 asist yapmış bir Neymar'dan bahsediyoruz. Şili ona karşı çok dikkatli olmalı. Onun istatistiklerini etkileyici kılan bir diğer şey de yaşı! 22 yaşındaki ve Brezilya için oynamaktan da büyük zevk alıyor. Ne zaman gerekse sahneye çıkıp takımını kurtarıyor." ifadelerini kullandı.

Mendieta, "Bence Barcelona geçen sezon Neymar'ın güçlü yanlarına oynamadı, onu kullanamadı. Brezilya'da Neymar, Barcelona ve Arjantin'de de Messi futbolun odağı. Ancak böyle durumlarda iki yıldız anlaşmakta güçlük çekiyor çünkü Barcelona'da odak Messi ve Neymar da topla çok daha az buluşabiliyor. Ancak unutmamak lazım, Neymar daha sadece bir sezon Barcelona'da oynadı. Messi ve diğerleri ile daha iyi anlaştıkça gerisi de gelecektir." diye konuştu.

Brezilya'nın da zayıf yanları olduğununa dikkat çeken İspanyol efsanesi, "Brezilya harika bir takım. Ancak iki ofansif bekle oynuyorlar ve bu da savunmada açık vermelerine sebep oluyor. Onlar da gol yediler ve kalelerinde tehlike görüyorlar. Şili maçı onlar için çok zor olacak. Orta sahada mücadele büyük olur. Üstelik Alexis Sanchez ve Neymar gibi iki takım arkadaşını da karşı karşıya getirecek. Şili'nin hızlı kanatları Brezilya'yı zorlayabilir. Şili bence defansif oynamaz. Bu Dünya Kupası'nda ofansif oynayan çok takım var, bunun için şanslıyız." dedi.

Son olarak turnuvanın sürpriz ekiplerinden Kolombiya'yı övgü yağmuruna tutan Mendieta, "Kolombiya benim için en büyük sürpriz oldu. Neymar, Messi ve Müller'i konuşuyoruz, ancak Jackson Martinez ve James Rodriguez de Altın Ayakkabı'yı zorluyorlar." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Mendieta: Barcelona Neymar'ı Kullanamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement