Menemen Plastik İhtisas Osb Doludizgin - Son Dakika
Yerel

Menemen Plastik İhtisas Osb Doludizgin

Menemen Plastik İhtisas Osb Doludizgin

Türkiye ve Ege'nin kalkınmasında önemli rol üstlenecek Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlar hız kazanırken alt yapı çalışmaları süratle tamamlanıyor.

09.05.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ve Ege'nin kalkınmasında önemli rol üstlenecek Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlar hız kazanırken alt yapı çalışmaları süratle tamamlanıyor.

Bölgeye canlılık ve hareket getiren Menemen Plastik İhtisas OSB'de kalan 62'bin metrekarelik alanın satışı ise yoğun talep nedeniyle bekletiliyor.

Türkiye'nin tek plastik ihtisas sanayi bölgesi olan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB)'de mutluluk rüzgarları esiyor. 5 bin kişiye istihdam yaratacak Menemen Plastik İhtisas OSB'nde alt yapı çalışmaları süratle devam ederken, kalan 62 bin metrekarelik alanın satışı için üst yapı çalışmalarının tamamlanması beklenecek. Türkiye'nin önde gelen plastik sanayi kuruluşlarının tesislerini tamamlanmasıyla bölgenin 2016 yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor. Yatırımcılar ise gün sayıyor.

Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen 10 yıllık çabanın neticesinde mutlu sona her gün bir adım daha yaklaşıldığını, bölgenin gurur tablosunun inşaasında Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Müteşebbis Heyet Başkanı Erdoğan Çiçekçi'nin çok büyük gayreti ve desteği olduğunu belirtti. Esen, "Burada bu önemli işler yapılıyorsa, Yönetim Kurulumuz, Müteşebbis Heyetimiz ve Belediye Başkanımızın fevkalede çaba ve çalışmalarının olduğunu önemle ifade etemek isterim. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Tahir Başkan, bölgeye ve yurdumuza büyük istihdam sağlayacak bu başarılı çalışmanın baş mimarlarından biridir. Amacımız biran önce bölgenin alt yapısını bitirmek suretiyle burada fabrikaların tamamlanmasını sağlamak. Bölgemizin enerji ihtiyacını temin edecek olan Ulucak Trafo Merkezi'nden yeraltı kablolu ana besleme hattı ve ana dağıtım merkezi inşaat ve tesisatı tamamlandı. Su ihtiyacımızın tümünü karşılayacak su kuyularının açılmasına bağlı olarak ana su deposu inşaat ve tesisat işleri hızla devam ediyor. Yatırımcılarımız fabrika inşaatlarına başlayabilmek için gün sayıyor" diyerek geriye kalan sınırlı sayıdaki parsellere gelen taleplerin de değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Bölgenin öneminin ileriki süreçte daha iyi anlaşılacağını söyleyen Menemen Belediye Başkanı ve MPİOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, "Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Menemen'in çok önemli kazanımları olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel ilçemiz ve ülkemizin geleceği için çok değerli bir yatırım. 5 binin üzerinde kişiye istihdam oluşturan bir çekim merkezinden bahsediyoruz. Belediye bütçesine sağlayacağı katkı ise hemşerilerimize hizmet olarak geri dönecek. Böylesine önemli bir çalışmanın içerisinde bulunmak beni onurlandırıyor" şeklinde konuştu.

Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Danışmanı Metin Ersan ise "Bölge Müdürümüz Selim Çetinkaya, Mali İşler Sorumlusu Başak Erdemli, Elektrik Mühendisi Mert Sönmez, Kontrol Amiri Hamdi Gür'ün bünyemize katılmasıyla güç kazandık. Birlikten güç doğar. Bilgi ve deneyimleri bizlere katkı sağlayan ekibimiz, yönetimimiz ve Menemen Belediyesi ile omuz omuza Türkiye'nin tek ve örnek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menemen Plastik İhtisas Osb Doludizgin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement