Menteşe Belediyesi, Şair ve Bilim İnsanı Ayhan Çıkın'ı Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Menteşe Belediyesi, Şair ve Bilim İnsanı Ayhan Çıkın'ı Unutmadı

Menteşe Belediyesi, Şair ve Bilim İnsanı Ayhan Çıkın\'ı Unutmadı

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan, şair ve bilim insanı Prof. Dr. Ayhan Çıkın, Menteşe Belediyesi'nin katkılarıyla, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen anma etkinliği ile anıldı.

02.03.2018 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiir ve türkü etkinliği ile anılan gecede dostları, Prof. Dr. Ayhan Çıkın ile hatıralarını paylaştı.

Duygusal anların yaşandığı gecede konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Prof. Dr. Ayhan Çıkın, hayatı boyunca bilimi kendine rehber edinmiş, tarımsal alanda uluslararası düzeyde kabul gören çalışmalara imza atmış, akademik çalışmalarıyla onlarca ödül almış modern ve vizyon sahibi yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, 2007 – 2010 yılları arasında Muğla'da da görev yapmış bir bilim insanıydı. Bunun yanı sıra, kültüre ve sanata da önem veren çok ince ruhlu bir şairdi. Şiir dünyasına bıraktığı 2 şiir kitabı O'nu sıradan bir akademisyen olmaktan çok daha öteye taşımıştır. Bizde Menteşe Belediyesi olarak şair ve bilim insanı hemşehrimiz Prof. Dr. Ayhan Çıkın'ı saygıyla anıyoruz. Bu etkinliğimizle Ayhan Çıkın hocamızın anısını yaşatıyoruz. Onu unutmayacağız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Menteşe Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Muğla Sanatseverler Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Muğla Emek Benim Kadın Derneği'nin katkı sağladığı etkinlik, Prof. Dr. Ayhan Çıkın'ın biyografisini anlatan belgesel film gösterimi ile başladı. Türkü ve şiir dinletisi ile devam eden anma etkinliğinde dostları, şair ve bilim insanı Prof. Dr. Ayhan Çıkın hakkında hatıralarını paylaştı.

Gecenin sonunda, anma etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Ayhan Çıkın'ın eşi Cemile Çıkın'a çiçek ve plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Menteşe Belediyesi, Şair ve Bilim İnsanı Ayhan Çıkın'ı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement