Son dakika: Ölümüne şırıngalı çikolatanın sebep olduğu iddia edilen Mert Yağız'ın okulundaki yöneticiler açığa alındı - Son Dakika
3.Sayfa

Son dakika: Ölümüne şırıngalı çikolatanın sebep olduğu iddia edilen Mert Yağız'ın okulundaki yöneticiler açığa alındı

Gelen son dakika bilgisine göre; Ankara'da okul kantininden aldığı şırıngalı çikolatayı yerken fenalaşıp hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi Mert Yağız'ın okulundaki yöneticiler açığa alındı. Okul kantini işletmesinin sözleşmesi de feshedildi.

11.12.2019 16:28  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Keçiören'de kantinden aldığı şırınga şeklindeki sıvı çikolatayı yerken, nefes alamayıp, fenalaşan 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu öğrencisi Mert Yağız Köksal, teneffüste rahatsızlanarak yere yığıldı. Durumu fark eden görevliler, çocuğa müdahale etti. Hastaneye kaldırılan öğrenci, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

OKUL YÖNETİCİLERİ AÇIĞA ALINDI

Keçiören'de bulunan Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu'nda eğitim gören 6 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, okulun yöneticilerini açığa aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Ankara Keçiören Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1. sınıf öğrencimiz Mert Yağız Köksal'ın 10 Aralık 2019 Salı günü vefatıyla ilgili olay idari açıdan, Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen Maarif Müfettişlerince tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde soruşturulmaktadır.

Bakanlık Maarif Müfettişleri tarafından yapılan ilk incelemede, söz konusu kantin işletmesinin, ilgili mevzuat gereği okulda oluşturulan komisyon tarafından 15 Kasım 2019 tarihinde, Keçiören İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ise son olarak 29 Kasım 2019 tarihinde denetlendiği görülmüştür.

Soruşturmanın salahiyeti açısından, sorumluluğu olabileceği düşünülen ilgili okul yöneticileri görevden uzaklaştırılmış olup, iddialara konu olan okul kantini işletmesinin sözleşmesi feshedilmiştir.

Öğrencimizin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan ve eğitim camiamızı derinden üzen bu elim hadisede sorumluluğu bulunan kişiler hakkındaki soruşturma süreci hassasiyetle yürütülmektedir.

Ayrıca, söz konusu olayla ilgili adli makamlarca başlatılan soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖLÜMÜNE ŞIRINGA ŞEKLİNDEKİ ÇİKOLATA MI SEBEP OLDU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yediği sırada nefes alamayarak fenalaşması üzerine hayatını kaybeden Mert Yağız Köksal'ın kesin ölüm sebebinin araştırıldığı belirtildi.

Son dakika: Ölümüne şırıngalı çikolatanın sebep olduğu iddia edilen Mert Yağız'ın okulundaki yöneticiler açığa alındı

YOLDA HAYATINI KAYBETTİ

Dün sabah saatlerinde Keçiören ilçesinde bulunan Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu'nda birinci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal (7) şırınga şeklindeki çikolatayı yediği sırada nefes alamayarak fenalaştı. Okul görevlileri tarafından en yakın sağlık ocağına götürülen Mert Yağız Köksal, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Mert Yağız Köksal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulunda yaşanan olaydan dolayı müfettiş görevlendirerek inceleme ve soruşturma başlattığını duyurdu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise yaptığı yazılı açıklamada, ilkokul öğrencisinin ölümüyle ilgili başlattıkları soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Son dakika: Ölümüne şırıngalı çikolatanın sebep olduğu iddia edilen Mert Yağız\'ın okulundaki yöneticiler açığa alındı

Son Dakika 3.Sayfa Son dakika: Ölümüne şırıngalı çikolatanın sebep olduğu iddia edilen Mert Yağız'ın okulundaki yöneticiler açığa alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • hasan : okullar ticarethane olmuş,müdürler yardımcıları öğretmenler tamamı tacir.öğretmen kadrosunun %80 i şaibeli,maaş hesabı yapan hiçbir ideali olmayan akşama kadar işi gücü ordan burdan kırtasiyeden okul gezilerinden vs para arttırmaya çalışan bir zümre,müdürlerin tamamı eğitimbirsen kadrosundan atama.imamları hiç yazmıyorum 39 18 Yanıtla Az sık: Ağzı olan bol keseden atıyor arkadaş 8 yıllık öğretmenim bir kuruş öğrenciden almadığımız gibi hep verdik. Çevremdekiler de öyle. 23 4 katiliyorum: ogretmenler cok kazaniyor hala agliyorlar. tatillerini azaltmak lazim. 10 12 ahmet: kişi kendinden bilirmiş. 0 0
  • Emre: Kantinler kapatılmalı 29 7 Yanıtla
  • Hacı Murat: İyi de arkadaş kantinin ne suçu var. Bu çikolata Türkiyenin her yerinde satılıyor. Her gün çocuklar yiyor. Kantinci nerden bilsin çocuğun çikolatanın kapağını ağzına aldığını. Müneccim gibi önceden bilip satmaması mı gerekiyordu. 13 2 Yanıtla
  • Hastane okul ve bilimum ihaleyle devredilen kantin: Sagliksiz ve merdivem alti yiyecekle dolu. Devlet sormuyor ko bu adam bunlamdini x yerine 10x e ihalede aldi. Bu adama ancak cocuklarin sagligiyla oynayip kar edebilir. Yazik bu milletin masum evlatlarina 10 2 Yanıtla
  • Sanirim: Her olayda bir gariban suçlu araniyor. Çorluda tren kazasinda 17 aydir bulamadilar,kaza sebebi altyapi eksikligi ve kontrolsuzluk,mesela bu okulda bu çocugumuz satilmamasi gereken bir ambalaj nedeni ile vefat etti.sebebi müdüre yıkılmak isteniyor. Ya sen okul kantinlerini bile ihaleye vererek para kaynağı olarak görürsen en yüksek verene ihaleyi verirsen,alanda bunu çıkarmak için herşeyi satar.sonra böyle üzücü olaylar.ihaleye kim veriyorsa,ihale şartlarında satılacak malzemenin cinsi,evsafı,, ambalajı gibi hususlar belirtilmezse sonuç bu.Tek sorumlu ihaleye kim verip görevini ihmal edip sadece parayı düşündüyse odur.mudur verdiyse müdür derim ama bunu il milli eğitim müdürlüklerinin yaptığını düşünüyorum. 11 0 Yanıtla
  • Yazıklar olsun: Bu ölümden kesinlikle devlet sorumludur, o katkı maddeli içinde ne var belli olmayan adi şekerlemeleri saçma sapan ambalajlara koyup onun satılmasına izin veren devlettir suçlu. O çocuğu devlet koruyamadı. Sen logolar hazırla haberler yap sağlıklı gıda sağlıklı beslenme ondan sonra ? Uygulamayı bu sene askıya al neden ? Bunların yaşanmadı mı lazım. Neden bizim ülkemizde bir kural uygulamaya konulamıyor? Ne bu ya devlet kantinciden mi korkuyor ? 10 0 Yanıtla
  • Halk: Bütün okullarda kantinler kapatılmalı ıvır zıvırdan başka bişey satılmama lı 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement