Meral Akşener: Ben, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan; Cumhuriyet projesiyiz - Son Dakika
Güncel

Meral Akşener: Ben, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan; Cumhuriyet projesiyiz

HaberGlobal'de "Jülide Ateş ile 40" programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül, Emine Erdoğan ve Rahmetli Nevin Erbakan Cumhuriyet projesiyiz" ifadelerini kullandı.

24.04.2020 10:48  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberGlobal'de "Jülide Ateş ile 40" programına konuk oldu ve kendisiyle alakadar soruları yanıtladı.

Akşener, moderatörün "Meral Akşener küçük bir çocukken ne olmak isterdi?" sorusuna, "Öğretmen olmak isterdim. Benim yaşımdaki bütün kız çocukları gibi. Ben bir köyde okudum ilkokulu. Genellikle askerliğini öğretmen olarak yapan insanların okuttuğu bir çocuğum. Öğretmenlerim askere gitmiş, askerliğini öğretmen olarak yapan kişilerle okudum. 2 sınıf bir arada, 3 sınıf bir arada okudum. Şimdi gözümün önünde canlandı, o krapon kağıtlarıyla; balon nerede? Kendimiz bir şeyler yapardık. Süslenen sınıflar, öğretmenlerimizin fedakarlıkları... Köydesiniz, başka işleri olan ailelerin çocuklarısınız. Tütüncüydü benim ailem, akşamları tütün yapılırdı, pastal yapılırdı, her çocuğun mutlaka okul sonrası işi olurdu. Ve okumamı sağlayan, okumayı sevmemi sağlayan öğretmenim oldu, öğretmenlerim oldu. Ve ben hep öğretmen olmayı istedim. Allah da bana nasip etti, babam da beni okuttu.

"ERDOĞAN, EMİNE ERDOĞAN VE BEN CUMHURİYET PROJESİYİZ"

Şimdi dönüp bakıyorum da, aslında ben ve benim gibiler Cumhuriyet projesiyiz. Bir köyde doğacaksınız, ikili üçlü sınıfta okuyacaksınız; sabit öğretmeniniz bile olmayacak, ve o cumhuriyetin sunduğu sosyal imkanlarla siz politikayı da boş verin, bugün politika karşıma çıkmamış olsaydı muhtemelen profesör olarak emekli bir kadın olacaktım. Dolayısıyla bu cumhuriyet değerlerinin bizim gibilere oluşturduğu, bizim gibiler derken küçük yerlerde dar imkanlar içerisinde doğmuş büyümüş, insanlardan özellikle kadınlardan bahsediyorum. İşte ben, Sn. Erdoğan, Sn. Abdullah Gül, Sn. Emine Erdoğan, Rahmetli Nevin Erbakan gibi insanlar, biz cumhuriyet projesiyiz" şeklinde cevap verdi.

Meral Akşener: Ben, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan; Cumhuriyet projesiyiz

Son Dakika Güncel Meral Akşener: Ben, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan; Cumhuriyet projesiyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement