Meral Akşener'den "AK Parti-İYİ Parti ittifakı olabilir mi?" sorusuna yanıt: İttifak değil masa kurulabilir - Son Dakika
Politika

Meral Akşener'den "AK Parti-İYİ Parti ittifakı olabilir mi?" sorusuna yanıt: İttifak değil masa kurulabilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuk olduğu programda, "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için AK Parti ve İYİ Parti ittifak kurabilir mi?" sorusuna yanıt verdi. "İttifak demeyelim onun adına, masa kurulabilir" diyen Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da masada olması gerektiğini söyledi.

18.12.2020 23:31  Güncelleme: 07:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV ekranlarında gazeteci Özlem Gürses'in sunduğu "20. saat" programına konuk oldu. Burada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Akşener, "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için AK Parti ve İYİ Parti ittifak kurabilir mi?" sorusuna yanıt verdi.

"İTTİFAK DEĞİL MASA KURULABİLİR"

"İttifak demeyelim onun adına, masa kurulabilir" diyen Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da masada olması şartını koştu.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü biz o zaman 16 Nisan 2017 referandumunda 'hayır' diyenler olarak o zaman parlamenter sistemin sorunları ortadan kaldırıldıktan sonra, eksiği gediği giderildikten sonra parlamenter sistemle yol yürünmesi gerektiğini savunarak referandumda çalıştık.

Ben 'hayırcı' kanattandım. Gerçekten çok sert bir mücadele geçirdik. O günlerde şahsen benim söylediklerimin, uyardıklarımın tamamı gerçekleşti bugün. Milletvekilinin kıymeti harbiyesi kalmayacak dedik, oldu. Atanmış, seçilmişlerin üzerinde tahakküm kuracak dedik, oldu. Ekonomi iyi zannetmeyin, iyi şeyler olmayacak dedik, oldu.

PARLAMENTER SİSTEMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Yargının bağımsız olması gerekirken bu tek adam rejimi içerisinde adalet zedelenecek, hukukun üstünlüğü kalkacak, demokrasi zedelenecek, bunlar olmadıkça yatırım durur dedik. Bunların tamamı oldu. Bu tutarlılık önemlidir. Seçmen buna çok önem veriyor. Bir siyasi partinin genel başkanına, bir başka siyasi partinin genel başkanı 'zürriyetsiz' diyebildi bu ülkede. Ona alçak, şerefsiz dedi, öbürü de öbürüne. Bu kişilerin şahsının özne olduğu konuşma biçimi.

Sonra hiçbir şey olmamış gibi el ele tutuştular. O ele ele tutuşmanın dışında etle tırnak oldular, mezara kadar, duygusal birleşme oldu. Hükmî şahsiyetleri partilerin neredeyse ortadan kalkacak derecede bir birliktelik oluşturuldu"

"ANA MUHALEFET LİDERİ MUTLAKA O MASADA OLMALI"

Böyle bir birlikteliğin karşılığı, seçmende siyaset kurumuna inanılmaz bir inançsızlığı ve şüpheyi getirdi. Dolayısıyla ben ve arkadaşlarım, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek üzere elbette o masada oluruz. Fikirlerimizi, tasarımlarımızı, taleplerimizi ortaklaştırmak için. Ama diyorum ki, sadece bizimle de olmaz. Çünkü o sistemin meşru bir zemin haline olması için ana muhalefet partisine de ihtiyaç var. Ana muhalefet partisi de orada olmak durumundadır."

"KOALİSYON KURMAKTAN BAHSETMİYORUM"

Akşener, "Ben koalisyon kurmaktan bahsetmiyorum. Ben görüşmenin ötesinde bir masa kurulması gerektiğini söylüyorum" diye ekledi.

KILIÇDAROĞLU DA AYNI SORUYA YANIT VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün Olay TV'de "AK Parti'yle CHP'nin uzlaşma ihtimali var mıdır anayasayı değiştirmek için?" sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Böyle bir ihtimalin olabilmesi için Erdoğan'ın demokrasiye inanması lazım, hukukun üstünlüğüne inanması lazım, her şey benden sorulur anlayışını bırakması lazım. Devlette kesinlikle liyakati egemen kılması lazım. Bu anlayışı ben kabul ediyorum derse reform yapılır tabi. Yani onlar geldiler de biz güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyoruz, bakanlar parlamentoya gelmeli, her türlü hesabı vermeli, bütçe sorgulaması yapılabilmeli, devletin rakamları doğru dürüst açıklanabilmeli, bakan parlamentoya karşı, başbakan parlamentoya karşı sorumlu olmalı, cumhurbaşkanlığı sadece devletin sigortası olarak sınırlı yetkilerle bütün Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil edebilmeli. Böyle bir anlayışla gelirlerse biz niye hayır diyelim ki. Ama önce bu anlayışa sahip olacaksınız. Uzlaşma ihtimali onlara bağlı bize değil. Bakın biz Türkiye'nin çıkarı için ne gerekiyorsa hepsini yaparız. Bir örnek vereyim size, 15 Temmuz'dan sonra galiba 16 Temmuz'du saraya gittim bir kez gittim zaten. Konuştuktan sonra yargı bağımsızlığının ne kadar önemli olduğunu anlattım.

İlk yapılacak işin yargı bağımsızlığını sağlamak olduğunu söyledim. Erdoğan da, Bahçeli de, Binali Bey de o zaman dediler bu yargı bağımsızlığıyla ilgili bir komisyon kuralım gerekli değişiklikleri yapalım. Tabi dedim. Ben dedim bir arkadaşımı Sayın Bülent Tezcan o zaman MYK üyesiydi ben onu görevlendiriyorum bir alt çalışmayı yapsınlar sonra Genel Başkanlara sunulur uzlaşırsak sonra hep beraber bunu parlamentodan geçiririz. İki toplantı yapıldı üçüncü toplantıya gelmediler. Bunlara nasıl güveneceğiz? Gelmedi yapmak istemediler."

Meral Akşener\'den "AK Parti-İYİ Parti ittifakı olabilir mi?" sorusuna yanıt: İttifak değil masa kurulabilir

Son Dakika Politika Meral Akşener'den 'AK Parti-İYİ Parti ittifakı olabilir mi?' sorusuna yanıt: İttifak değil masa kurulabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.

  • CHP'li Belediye Başkanı, AKP'den devralınan belediyenin borcunu billboardlarla duyurdu
    20:11 CHP'li Belediye Başkanı, AKP'den devralınan belediyenin borcunu billboardlarla duyurdu

    Kayseri Akkışla'nın CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Dursun, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 17 milyon 711 bin 899 TL olduğunu billboardlarla kamuoyuna duyurdu.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.


Advertisement