Meral Akşener'in Evinin Önünde Protesto Yapan 16 Sanığın Beraatine Hükmedildi - Son Dakika
Güncel

Meral Akşener'in Evinin Önünde Protesto Yapan 16 Sanığın Beraatine Hükmedildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Üsküdar'daki evinin önünde izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle dava açılan 16 sanığın beraatine hükmedildi.

25.04.2019 15:54  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Üsküdar'daki evinin önünde izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle dava açılan 16 sanığın beraatine hükmedildi.

Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz 15 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada, Meral Akşener'in avukatı da hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen Akşener'in avukatı Meral Alemdar, sanıklar hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

Sanıkların avukatı Hatice Akkaya ise müvekkillerinin protesto haklarını kullandığını, hiçbir şekilde rencide edici bir söz söylemediklerini belirterek, bu nedenle beraatlerine karar verilmesini talep etti.

YASADA SUÇ OLARAK TANIMLANMADIĞI GEREKÇESİYLE BERAAT KARARI

Son sözleri sorulan sanıklar da beraatlerini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, tutuksuz yargılanan 16 sanığın "tehdit" ve "hakaret" olarak nitelendirilen sözlerinin, yasada suç olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Meral Akşener'in Evinin Önünde Protesto Yapan 16 Sanığın Beraatine Hükmedildi

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, MHP Üsküdar İlçe Başkanı ve yöneticileri olan şüphelilerin 4 Ekim 2018'de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sosyal medya üzerinden karşılıklı tweet atmaları nedeniyle, Akşener'i protesto amacıyla Üsküdar Beylerbeyi'nde bulunan evinin 5-10 metre yakınına gelerek, tehdit ve hakaret içeren sözler söyledikleri savunulmuştu.

Şüphelilerin daha sonra kendiliğinden dağılarak olay yerinden ayrıldıkları belirtilen iddianamede, Meral Akşener'in o dönem MHP Üsküdar İlçe Başkanı olan Hakan Aslan ile eski ilçe sekreteri Naim Özcetekin'den şikayetçi olduğu, diğer sanıklardan şikayetçi olmadığı kaydedilmişti.

İddianamede, 16 şüphelinin "birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit" suçundan ikişer yıldan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istenmişti.

Görevden alınan MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan ile eski ilçe sekreteri Naim Özcetekin'in ayrıca "hakaret" suçundan üçer ay on beşer günden ikişer yıl dörder aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Meral Akşener\'in Evinin Önünde Protesto Yapan 16 Sanığın Beraatine Hükmedildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meral Akşener'in Evinin Önünde Protesto Yapan 16 Sanığın Beraatine Hükmedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
    12:30 Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj ve cinsel taciz suçlarından 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan S.A. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile saklandığı evde yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi
    12:28 Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi

    Samsun'un Terme ilçesinde bir iş yerinde yapılan aramada bidonlar halinde 36 bin 280 litre sahte bulaşık deterjanı bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

  • Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:26 Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Sivas Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun'un yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda meclis başkanvekili, katip üyelikleri, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.


Advertisement