Meral Danış Beştaş, "Çayan ve 9 Yoldaşını" Andı: "On'lara Verdiğimiz Sözü ve Kazanacağımız Bir Dünya Olduğu Gerçeğini Hiç Unutmadık. - Son Dakika
Güncel

Meral Danış Beştaş, "Çayan ve 9 Yoldaşını" Andı: "On'lara Verdiğimiz Sözü ve Kazanacağımız Bir Dünya Olduğu Gerçeğini Hiç Unutmadık.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu’nda; 30 Mart 1972 tarihinde Tokat Kızıldere'de öldürülen Mahir Çayan ve 9 arkadaşını "Mahir Çayan ve On'ları saygıyla anıyorum. Onlara verdiğimiz sözü ve kazanacağımız bir dünya olduğu gerçeğini hiç unutmadık ve gerçekle mücadelemizi perçinledik. Gün o gündür; teslim olmaya değil ölüme gidenlerin düşleri gerçek olacak. O gün çok yakın, güneş doğacak, buradayız, birlikte değiştireceğiz" sözleriyle andı.

30.03.2023 16:50  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu'nda; 30 Mart 1972 tarihinde Tokat Kızıldere'de öldürülen Mahir Çayan ve 9 arkadaşını "Mahir Çayan ve On'ları saygıyla anıyorum. Onlara verdiğimiz sözü ve kazanacağımız bir dünya olduğu gerçeğini hiç unutmadık ve gerçekle mücadelemizi perçinledik. Gün o gündür; teslim olmaya değil ölüme gidenlerin düşleri gerçek olacak. O gün çok yakın, güneş doğacak, buradayız, birlikte değiştireceğiz" sözleriyle andı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurul'da söz alarak; 51 yıl önce Tokat'ın o dönem Niksar bugün ise Almus ilçesine bağlı Kızıldere'de (bugünkü adıyla Ataköy) öldürülen Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna ve Saffet Alp'i andı.

"51 YIL GEÇTİ AMA HALA HATIRLANAN, UNUTULMAYAN VE KANAYAN BİR YARA OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Danış Beştaş, "Bugün 30 Mart, Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının idamını engellemek için yola çıkan Mahir Çayan ve 10 arkadaşının katledildiği gün. 51 yıl geçti ama hala hatırlanan, unutulmayan ve kanayan bir yara olmaya devam ediyor. Her zaman şunu söyledik, katliamlarla yüzleşmeyen siyasi otoriteler hep bunu yok sayıyor fakat geçmişle yüzleşmenin toplumsal yaraları saracağına olan inancımızı bir kez daha ifade ediyorum" dedi.

"GÜN O GÜNDÜR; TESLİM OLMAYA DEĞİL ÖLÜME GİDENLERİN DÜŞLERİ GERÇEK OLACAK"

Mahir Çayan'ın "Onlar bir avuç, biz ise milyonlarız. Kaybedeceğimiz hiçbir şey yoktur, kazanacağımız koca bir dünya. Asıl siz teslim olun, biz buraya teslim olmaya değil ölmeye geldik" sözlerine atıf yapan Danış Beştaş, şunları söyledi:

"Mahir Çayan ve On'ları saygıyla anıyorum. Onlara verdiğimiz sözü ve kazanacağımız bir dünya olduğu gerçeğini hiç unutmadık ve gerçekle mücadelemizi perçinledik. Gün o gündür; teslim olmaya değil ölüme gidenlerin düşleri gerçek olacak. O gün çok yakın, güneş doğacak, buradayız, birlikte değiştireceğiz."

"DEPREM BÖLGELERİNDE İKTİDAR, TEMEL ATMA ŞOVLARINI YAPADURSUN HALKTA HALA ÇADIR YOK"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilerinin sürdüğünü söyleyen Danış Beştaş, "Deprem bölgelerinde iktidar, temel atma şovlarını yapadursun halkta hala çadır yok, hala çadırsız bölgeler var. Sel vurdu bu toprakları; depremzedelerin yağmurla, fırtınayla, sinekle, böcekle ve haşereyle ayrı ayrı imtihanı, yaşam mücadelesi devam ediyor. Samandağ Stadyumundaki çadır kentte fırtına nedeniyle çadırlar kullanılamaz hale geldi ve bunlar arasında bulunan yüzde 90 engelli kız çocuğu Gönül Demir şöyle diyor, 'Halkı düşünen yok, bir yetkili dahi gelmedi. Bizi depremde öldüremediler, şimdi çadırlarda öldürmek istiyorlar. Helal etmiyorum, bu halk hakkını helal etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz, etmeyeceğiz.' Hala 6 Şubat'tan bu yana depremden zarar görenler çadırsız yaşamaya zorlanıyor" diye konuştu.

"BÖYLE BİR İKTİDARLA, BÖYLE ALDATICI, YALAN ÜZERİNE KURULU BİR POLİTİKAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Hatay'daki devlet hastanelerinin temel atma törenlerini hatırlatan Danış Beştaş, "24 Mart'ta Hatay'da Defne ve İskenderun sözde devlet hastanelerinin açılışı yapıldı, temeller atıldı. Küçük bir alana beton ve malzemeler döküldü, iş makineleriyle sonra kaldırıp götürdüler; her şey mizansen ya, şov yapacaklar, algı yaratacaklar. Ama dün yeni bir şey ortaya çıktı, o büyük şov ve mizansenden üç gün sonra ihale yapılmış. İhale kimlere verilmiş? YDA inşaat şirketi ve Akfen inşaat şirketlerine… Temel atma töreninden üç gün sonra ihale yapılıyor ve bütün Türkiye'nin gözünün içine baka baka 'Devlet hastanesinin temelini attık' diyorlar. Böyle bir iktidarla, böyle aldatıcı, yalan üzerine kurulu bir politikayla karşı karşıyayız. YDA ve Akfen AKP döneminde en çok ihale alan ve en çok zenginleşen firmalar arasında. Hiç kimse şaşırmadı herhalde" sözleriyle AKP iktidarını eleştirdi.

Meral Danış Beştaş, "Çayan ve 9 Yoldaşını" Andı: "On\'lara Verdiğimiz Sözü ve Kazanacağımız Bir Dünya Olduğu Gerçeğini Hiç Unutmadık.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meral Danış Beştaş, 'Çayan ve 9 Yoldaşını' Andı: 'On'lara Verdiğimiz Sözü ve Kazanacağımız Bir Dünya Olduğu Gerçeğini Hiç Unutmadık. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement