Meral - Yaman Okay Parkı'na Baba Elinden Çifte Ağaç - Son Dakika
Yerel

Meral - Yaman Okay Parkı'na Baba Elinden Çifte Ağaç

Meral-Yaman Okay Parkı'nı ziyaret eden Ata Katı, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile birlikte çifte çınar dikerek çocuklarının anısını yaşatmak için çaba gösterenlere teşekkür etti.

06.05.2013 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meral-Yaman Okay Parkı'nı ziyaret eden Ata Katı, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile birlikte çifte çınar dikerek çocuklarının anısını yaşatmak için çaba gösterenlere teşekkür etti.

Sevilen tiyatro ve sinema sanatçısı Yaman Okay'ın 1993'te ölümü üzerine anısını yaşatmak üzere Çiğdem Mahallesi 1550. Cadde'de 9546 m²'lik alanda yapılan park, Meral Okay'ın ölümü üzerine alınan Çankaya Belediyesi Meclisi kararınca yenilenerek Meral -Yaman Okay Parkı olarak isimlendirildi. Spor alanları, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve oturma gruplarıyla tamamen yenilendikten sonra semt sakinlerince de sahiplenilen Park, sanat dünyasının hafızalarda yer etmiş iki önemli ismini Çankayalılarla buluşturdu.

Bahçelievler'de bulunan Çankaya Belediyesi Fatih Terim Parkı'nda kurulan Meral- Yaman Okay Kitap Dolabı'nın ardından çiftlerin adlarının yaşatılacağı bir diğer hizmette bir araya gelen dostları Meral ve Yaman Okay için adlarının verildiği parka ağaç dikerek onların insan ve sanatçı yönlerini anlatarak andılar.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ağaç dikiminden önce yaptığı konuşmasında Meral ve Yaman Okay'ın ülkenin ve dünyanın sorunlarının farkında olan ve yaşamlarını doğru bildiklerini uygulamaya adamış insanlar olduklarını ifade ederek, "Bu çabaya saygı gösteren bir anlayışa sahip olan Çankaya Belediyesi'nin bu parkta onların ismini yaşatarak, gelip geçenin unutmamasını sağlayıp, çiçeklerini koklayacak, onların anılarının yaşatıldığı parkta yeni anılar oluşturacak çocuklar için bu parkı kurduk. Onları gölgesinde çocukların oynayacağı iki ulu çınarı dikmek için bir araya geldik. Meral ve Yaman'ın ailesi bizim ailemizdir, dostları bizim dostlarımızdır" şeklinde konuştu.

Meral Okay'ın Ankara'da yetişen bir sanatçı olduğunu ifade eden babası Ata Katı, Meral ve Yaman'ı bu parkta buluşturan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Sade bir törenle bir araya gelen Meral ve Yaman Okay'ın akrabaları, Ankara'daki dostları ve Çankaya Belediye Meclisi üyelerinin de katılımıyla çiftin anısına park girişine iki çınar ağacı dikildi. Törene katılanlar önümüzdeki günlerde Meral ve Yaman Okay çiftinin anısına düzenlenecek olan Sezen Aksu konserinde buluşmak üzere ayrıldılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meral - Yaman Okay Parkı'na Baba Elinden Çifte Ağaç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement