Meram'a 20 Milyonluk 70 Araç ve İş Makinesi - Son Dakika
Güncel

Meram'a 20 Milyonluk 70 Araç ve İş Makinesi

Meram\'a 20 Milyonluk 70 Araç ve İş Makinesi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, halka daha hızlı ve daha etkin hizmet sunmak amacıyla farklı birimlerde kullanılmak üzere 20 milyon TL değerinde 70 yeni araç ve iş makinesini yapılan törenle belediye hizmet araçlarına dahil etti.

26.10.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, halka daha hızlı ve daha etkin hizmet sunmak amacıyla farklı birimlerde kullanılmak üzere 20 milyon TL değerinde 70 yeni araç ve iş makinesini yapılan törenle belediye hizmet araçlarına dahil etti.

Harmancık Pazar yerinde düzenlenen araç filosu tanıtım programında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, göreve geldikleri günden bugüne kadar belediyecilik adına fiziki belediyeciliğin yanında sosyal ve kültürel belediyecilik ve yatırımlar konusunda pek çok hizmete imza attıklarını söyledi. aşkan Toru, "Bu noktada ekip elbette çok önemli. Belediye çalışanlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, teşkilat mensuplarımızla birlikte tek bir yumruk, tek bir nefes olmaya çalıştık. Tek bir ses olmanın neticesi olarak 3 yıldır yaptığımız hizmetlerin mutfak kısmındaki çalışmalar sonuç vermeye başladı" dedi.

"20 milyon TL değerinde 70 araç"

Eski model iş makinelerinin gerek akaryakıt gerek parça değişimi gerekse yapılan hizmetlerde ulaşım ve zaman kaybına neden olduğunun altını çizen Başkan Toru, "Ekip arkadaşlarımızın yaptığı titiz araştırmalar sonucunda en uygun araç ve iş makinalarını belediyemizin araç filosuna kazandırmayı hedefledik. 2,5 yıllık süreçte toplam değeri 20 milyon TL'yi bulan 70 iş makinesi ve aracı araç filomuza kazandırmış olduk. Şu anda mali disiplini sağlamış, kurumsallaşmasını tamamlamış, öz kaynaklarını arttırmış, ilçesindeki kronik problemlerini mülkiyet ve imar noktasında çözmüş ve bunun yanı sıra ilçesinde imarlı gelişmeyi tetiklemiş bir belediye haline geldik. Ayrıca ilçemizde daha önce 10 yıllık dönemde atılan asfalt miktarını da 2.5 yıl içerisinde yollarımızla buluşturmuş olduk" diye konuştu.

"Yol medeniyettir"

Başkan Toru, "Yol medeniyettir" diyerek, "Meram bölgesinde yeni yolların açılması, mevcut yolların genişletilmesi ve asfalt standartlarının yükseltilmesi için yeni araç ve iş makinelerinin de son model ve teknolojik olması şarttı. Sadece Fen İşleri Müdürlüğümüze 11 adet iş makinesi ve 26 adet araç olmak üzere 11 milyon TL'lik araç kazandırdık. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze 4,5 milyon TL değerinde 12 araç, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze 2 milyon 300 Bin TL değerinde 3 adet iş makinesi ve 6 adet araç almış olduk. Yine Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğümüzün hizmetleri için de 1 milyon TL değerindeki 12 adet araç kazandırılmış oldu. Damperli kamyonlar, özel amaçlı kamyonlar, arazözler, otobüsler, yarı römorklar, çekiciler, çöp kamyonları, vinçli kamyonlar, finisher, forklif, greyder, silindir, yol süpürme araçları, yükleyiciler, traktörler, minibüs, otomobil, dozer ve frezelerle birlikte toplam 70 aracı filomuza kazandırmış olduk. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Başkan Toru'dan pazar yeri ve sosyal tesis müjdesi -

Başkan Toru, araç tanıtım programında bir de müjde vererek, "Araç tanıtımını yaptığımız bu alanda 6 aydır yaptığımız bir çalışma vardı. Lalebahçe, Harmancık, Karahüyük mahallelerimize hizmet verecek olan kapalı bir Pazar yeri ve bölgenin ihtiyacı olan sosyal tesisi aynı anda planladık. Şu anda ihale sürece devam ediyor. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

"Meram'a hizmette mazeret aramıyoruz"

Kamu hizmetlerinin sunumunda bazı temel prensiplere göre hareket ettiklerini vurgulayan Meram Kaymakamı Resul Çelik de, "Etkili, verimli, hızlı ve ucuz maliyetli bir kamu hizmeti vermek üzere planlamamızı yapıp ona göre çalışıyoruz. Meram'a hizmet eksenli yürüyüşümüzde asla ama asla mazeret aramıyoruz. Her şeye rağmen vakit geçmeden hemen hizmet anlayışıyla gecemizi gündüzümüze katıyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu filoyla en ücra köşeye kadar hizmet sunulabilecek"

Makine parkına dahil olan bu araçlarla Meram ilçesinin en ücra köşesine hizmet verecek bir kapasiteye ulaşıldığının altını çizen Kaymakam Çelik, "Bu araçlarla, bu imkanlarla sizlere daha hızlı ve kaliteli bir hizmet vereceğiz. Taş üstüne taş koyan, Meram ilçesini dünden bugüne daha güzel noktaya getirmeye gayret eden herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra yapılan dua ile yeni araç ve iş makinelerin araç filosuna katılış kurdelesi kesildi. Kaymakam Çelik ve Başkan Toru, damperli kamyonları sürerek objektiflere poz verdi.

Programı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, AK Parti Meram İlçe Teşkilatı Yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve tedarikçi firmaların temsilcileri katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meram'a 20 Milyonluk 70 Araç ve İş Makinesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement