Meram'da İlaçlama Sezonu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Meram'da İlaçlama Sezonu Tamamlandı

Meram\'da İlaçlama Sezonu Tamamlandı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Mayıs ayında başlattığı haşereyle mücadele çalışmalarını Ekim ayı sonu itibariyle tamamladı.

02.11.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Mayıs ayında başlattığı haşereyle mücadele çalışmalarını Ekim ayı sonu itibariyle tamamladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2016 yılı haşere ile mücadele çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtilerek, "2016 yılı haşereyle mücadele çalışmalarına mayıs ayından itibaren larva mücadelesi ve uçkun mücadelesi şeklinde başlanmış ve bu çalışmalara ekim ayı sonuna kadar devam etmiştir. Larva mücadelesine 1 adet pülverizatör cihaz ile haşerelerin üreme alanları olan yerlere uygun aralıklarla Larva ilacı uygulanmıştır. Karasinek, sivrisinek gibi uçkun mücadelesinde ise 6 adet U.L.V cihazı ile, günlük olarak sabah 06.00-10.00 ve akşam 18.00-22.00 saatleri arasında iki vardiya şeklinde yürütülmüştür. İlçemizin tüm mahalle, cadde ve sokakları periyodik olarak ortalama 1 hafta arayla ilaçlanmış yıl boyunca ortalama 15 kez ilaçlanmıştır. Bu ilaçlamalarla ilgili mahalle muhtarlarına bilgi verilmiş ve belediyemizin internet sitesinde güncellenerek yayınlanmıştır. Bu anlamda 2 bin 500 litre uçkun ilacı, 200 litre larvasit ilaç tekniğine uygun olarak kullanılmıştır. Kullanılan ilaçlar hem çevre, hem de toplum sağlığı açısından en güvenli ilaçlardır. Belediyemizin İlaçlama faaliyetleri, Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak ve eğitimli kişiler tarafından yapılmış ve bu uygulamalar Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlilerince belirli aralıklarla denetlenmiştir. Bu çalışmalar neticesinde 2016 yılında çok başarılı bir dönem geride bırakılmış, bu anlamda halkımızın şikayetleri asgari düzeyde olmuştur. Bundan sonraki yıllarda da bu faaliyetler, daha da geliştirilerek devam edecektir" denildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da İlaçlama Sezonu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement