Meram'da 'Vefa Grubu' çalışmalarına koordinasyon toplantısıyla başlandı - Son Dakika
Güncel

Meram'da 'Vefa Grubu' çalışmalarına koordinasyon toplantısıyla başlandı

Meram\'da \'Vefa Grubu\' çalışmalarına koordinasyon toplantısıyla başlandı

Koronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle Konya'nın merkez Meram ilçesinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için başlayan 'Vefa hareketi' koordinasyon toplantısıyla çalışmalara başladı.

23.03.2020 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle Konya'nın merkez Meram ilçesinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için başlayan 'Vefa hareketi' koordinasyon toplantısıyla çalışmalara başladı.

Çalışmalar için oluşturulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' koordinasyon toplantısı Meram Belediyesinde gerçekleştirildi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş toplantı öncesinde salgına karşı mücadelede belediyenin bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetler hakkında kısa bir bilgi verdi. 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasından ilaçlarının teminine, ilaçlamalardan kiracılarına verilen desteğe kadar belediyenin aldığı tedbirleri sıralayan Başkan Kavuş, "Salgın çıktığı andan itibaren hem Meram hem Konya hemen hemen her konuda hazırlıklı olduk. Kiracılarımızın kiralarını ötelemek yada almamak konusunda genelgeden önce encümen kararını dahi almıştık. Vatandaşlarımıza hizmet için onların istek ve taleplerini almak adına daha önce kurduğumuz 'Bizim Meram Masa'mız kapsamında Cuma günü bir ekip oluşturduk. Bu ekip 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın isteklerini alarak kendilerine ulaştırıyor. Talep artarsa pasif durumda beklettiğimiz ekiplerimiz de görev bekliyor. Ama Meram 69 mahallesiyle büyük bir ilçe. Talep artarsa neler yapabileceğimizi de bu koordinasyon toplantısıyla belirlemek üzere bir araya geldik" diye konuştu.

"En iyi hizmet için kurumlar arası koordinasyon ve haberleşme en önemli koşul"

Salgının bir an önce bitmesi adına devletin tüm birimleriyle etkili tedbirler almaya devam ettiğinin altını çizen Meram Kaymakamı Resul Çelik, bu tedbirlerin uygulayıcısının da kendilerinin olduğuna vurgu yaptı. En son gelen talimatla her bölgede 'Sosyal destek, vefa destek grubu' oluşturulmasının kararlaştırıldığını ifade eden Kaymakam Resul Çelik, "Talimat 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının evde giderilmesi ile ilgili. Başkan Mustafa Kavuş, salgın tehlikesi gündeme düşer düşmez kurumunu hızlı bir şekilde yapılandırarak hizmetlerine başladı. Kurduğu ekipler, iki gündür vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere yoğun bir çalışma sergiliyor. Yaşlı, kimsesiz ve kronik hasta vatandaşlarımız acil çağrı merkezini arayarak ihtiyacını bildiriyor. Belediyemiz de karşılıyor. Tabi bunun yanında diğer kurumlarımızın da imkan ve kapasitelerini devreye aldık. Kusursuz bir hizmet için kurumlar arası koordinasyon ve haberleşme de gerekiyor. Bu grubun bugünkü toplantısının amacı da bu" dedi.

Toplantıya, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram İlçe Jandarma Komutanı Sadettin Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Talat Arslan, Meram İlçe Sağlık Müdürü Muammer Özdemir, Meram İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Peker, İlçe Malmüdürü Mustafa Saydoğan, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Musa Özmen katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meram'da 'Vefa Grubu' çalışmalarına koordinasyon toplantısıyla başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş'ta Karla Mücadele Ekipleri Yolları Temizledi
    12:14 Muş'ta Karla Mücadele Ekipleri Yolları Temizledi

    Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kış boyunca sorumluluk sahalarındaki köy ve mezralarda çalışma yürüten karla mücadele ekipleri, vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için kilometrelerce yolu kardan temizledi. Ekipler, 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu temizleyerek karla mücadele çalışmasını tamamladı. Muş Valisi Avni Çakır, yapılan çalışmaları değerlendirerek, kış sezonunda yaklaşık 23 bin kilometre yolu kardan temizlediklerini belirtti ve mayıs sonunda altyapı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

  • Taşoluk Fatih Ortaokulu, Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu
    12:14 Taşoluk Fatih Ortaokulu, Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu

    Tekirdağ'da düzenlenen Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Afyonkarahisar'daki Taşoluk Fatih Ortaokulu öğrencileri takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Bu büyük başarı, okul ve şehirde büyük bir gurur yaşattı. Sporcuların azmi ve disiplinli çalışmaları bu zaferde önemli bir rol oynadı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Antalya'da 3 ton etil alkol ele geçirilen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı
    12:13 Antalya'da 3 ton etil alkol ele geçirilen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte içki üretimi yapıldığı belirlenen bir depoya operasyon düzenledi. Operasyonda 3 ton etil alkol ele geçirildi ve 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Yozgat'ta tarım alanlarında hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı
    12:12 Yozgat'ta tarım alanlarında hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı

    Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarım alanlarının hastalık ve zararlılara karşı kontrol edilmesi amacıyla il ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından bir dizi çalışma gerçekleştirildi. Şefaatli İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı birimi personellerinin katılımıyla Çekerek ilçesinde bulunan hububat ekili arazilerde detaylı kontroller yapıldı. Yapılan kontrollerde bazı bölgelerde hububat yaprak hastalıklarının görüldüğü tespit edildi ve bu bölgelerden numuneler alındı. Üreticilere, arazilerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve hastalık belirtileri olan alanları belirleyip ilaçlama yapmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:12 Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta yaşanan 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem nedeniyle herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına Serdar Topraktepe yönetiminde çıkacak
    12:12 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına Serdar Topraktepe yönetiminde çıkacak

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü'nü ağırlayacak. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Beşiktaş, son 5 maçta galibiyet alamadı ve 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

  • Yalova'da 15 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
    12:08 Yalova'da 15 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandı

    Yalova'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 4 ayrı suçtan toplamda 15 yıl 6 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.U. isimli zanlı yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlının Dere Mahallesi'nde olduğu bilgisine ulaşarak operasyon düzenledi. Yakalanan zanlı, adli makamlara sevk edilmek üzere yasal işlemlere tabi tutuldu.

  • Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusunu Hasoğlum Kazandı
    12:08 Elazığ Belediye Başkanlığı Koşusunu Hasoğlum Kazandı

    Elazığ Hipodromunda düzenlenen yılın en önemli mücadelelerinden biri olan Elazığ Belediye Başkanlığı koşusunu Hasoğlum isimli safkan at kazandı. Koşuda Hasoğlum, 1.50.51'lik bitiriş derecesiyle galibiyete ulaştı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti
    12:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti

    Mersin'in farklı dünya görüşü ve farklı yaşam biçiminden insanların huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin toplumun her kesimine cevap vermek zorunda olduğunu belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor
    12:06 Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ikamet eden bal üreticilerine bin 398 adet arı kovanı hibe etti. Kadınlara da 29 hamur karma makinesi, ceviz makinesi ve salça makinesi desteği verildi.

  • İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü! F-16 filosu konuşlandırılacak
    12:05 İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü! F-16 filosu konuşlandırılacak

    İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü! F-16 filosu konuşlandırılacak


Advertisement