Meram'da Yazarların Çocuklarla Buluşması Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Meram'da Yazarların Çocuklarla Buluşması Sürüyor

Meram\'da Yazarların Çocuklarla Buluşması Sürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” nedeniyle düzenlenen "Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinliklerinde çocuk edebiyatının ünlü yazarları öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

16.11.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" nedeniyle düzenlenen "Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinliklerinde çocuk edebiyatının ünlü yazarları öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Konevi Kültür Merkezi'nde geçtiğimiz Pazartesi günü yazar İrem Uşar'ın katılımıyla başlayan "Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinliklerinin ikinci gününde Konyalı Yazar Duran Çetin öğrencilerle buluştu.

"HER ZAMAN KİTAP OKUMALIYIZ"

Öğrencilere kitap okumanın önemini anlatan Yazar Duran Çetin, "Bizim yapmamız gereken haftada bir kez kitap okumak veya senede bir defa kitabı gündeme getirmek değildir; her zaman, her yerde ve ara vermeksizin kitap okumaktır" dedi.

Yazar Çetin, söyleşi sonunda öğrencilere "Çılgın Okul", "Macera Peşinde" ve "Tebessüm Öğretmen" isimli 3 ayrı kitabını imzaladı.

"YAZMAYA İLKOKULDA BAŞLADIM"

"Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinliklerinin son konuğu çocuk edebiyatının ünlü yazarlarından Sevim Ak oldu. Bu alanda pek çok ödül alan Yazar Ak, ilkokul çağından itibaren yazmaya merak sardığını ve günlük hayatta yaşanan olayları kaleme alarak yazarlık serüveninin başladığını anlattı.

Yazar Ak, "Çocuk kitaplarının daha çok ders kitaplarına yardımcı olma mahiyetinde olduğunu gördüm. Yani bilgi verici mahiyette kitaplardı. Bu beni biraz ürküttü. Aslında çocuklar da büyükler için yazılanlar gibi kendi günlük yaşamlarından ve kendi sorunlarından bahseden kitaplardan zevk alırlar diye düşündüm ve hikayelerimi bunun üzerine kurguladım. Öncelikli olarak çevremdeki insanları gözlemleyerek onları yazmaya başladım" diye konuştu.

MERAM BELEDİYESİ ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITTI

Söyleşi sonunda öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yazar Sevim Ak, öğrencilere "Uçurtmam Bulut Şimdi", "Babamın Gözleri Kedi Gözleri", "Puf, Pufpuf, Cuf, Cufcuf ve Cino", "Çilekli Dondurma" ve "Pembe Kuşa Ne Oldu" isimli 5 ayrı kitabını imzaladı.

"Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinlikleri kapsamında yazarların kitapları Meram Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.

YAZAR AK'TAN OKUL ZİYARETİ

Etkinlik çerçevesinde Konya'ya gelen Yazar Ak ziyaret ettiği Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin katılımıyla kısa bir söyleşide bulundu ve kitapları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ak, onları çok okumaları ve yazmaları konusunda teşvik ederek, "Sizleri geleceğin yazarları olarak görüyorum" şeklinde konuştu. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda da kitaplarını imzalayan Ak, öğrencilerin gösterdiği sevgi ve ilgi karşısında oldukça duygulu anlar yaşadı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da Yazarların Çocuklarla Buluşması Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement