Mercedes A Serisi : Bu Otomobil Öğreniyor - Son Dakika
Ekonomi

Mercedes A Serisi : Bu Otomobil Öğreniyor

Mercedes A Serisi : Bu Otomobil Öğreniyor

CARMEDYA.COM – Alman premium otomobil üreticisi Mercedes-Benz, yenilenen A Serisi’ni, Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü’nde tanıttı.

02.07.2018 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CARMEDYA.COM – Alman premium otomobil üreticisi Mercedes-Benz, yenilenen A Serisi"ni, Türkiye"nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü"nde tanıttı.

Mercedes A Serisi : Bu otomobil öğreniyor

Türkiye lansmanı kapsamında Antalya"dan başlayan; Salda Gölü, Ağlasun ve UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi"nde yer alan antik kent Sagalassos"a uzanan yolculuğumuzda, aracı virajlı dağ yollarında ve otoban şartlarında yakından inceleme fırsatı buldum.

Gerçekleşen etkinlikte Yeni A Serisi ile birlikte "Yapay Zeka"da devrim niteliği taşıyan MBUX – Mercedes-Benz User Experience uygulamasının da basın lansmanı yapıldı.

Yaklaşık 400 km"lik sürüşümüzden detaylara geçmeden önce dilerseniz gelin aracın tasarımına ve gelişen özelliklerine yakından bir göz atalım. Öncelikle aracın uzayan gövdesi dikkatlerden kaçmıyor. Selefine göre 12 cm uzayan gövde, önde daha uzun ancak daha alçak tasarlanan burun yapısıyla A Serisi artık çok daha dinamik ve sportif hatlara kavuşmuş.

Sportif detaylar

Aşağıya doğru kıvrılan motor kaputu ve krom süslemeler, meşale formlu gündüz farlarına sahip ince tasarımlı LED ön farlarıyla çekici bir görünüm sunuyor. Yeniden tasarlanan ön ızgaranın ortasında markanın yıldız logosu yer alırken, ortasından geçen krom çıta ve elmas görünümlü süslemeler prestij duygusunu ön plana çıkartıyor. Uzayan gövde yapısıyla birlikte artan dingil mesafesi de, yanlarda arkaya kadar uzayan hat çizgisi sayesinde aracı olduğundan daha uzun gösteriyor. Büyüyen çamurluklar, artık tercih edilebilen 18 inç spor jantlar ve yüksek cam çizgisi aracın şık tasarımının önemli detayları arasında.

Öne doğru alçalan burun yapısı sayesinde aracın sürtünme katsayısı 0.25 cw"ye düşürülmüş ve Yeni A Serisi sınıfının en aerodinamik aracı haline gelmiş. Araçta ilk kez kompakt sınıfta iki parçalı AIR-PANEL kullanılıyor. Opsiyonel sunulan bu özellikle hava girişleri içine entegre edilen jaluzi benzeri şerit şeklindeki plakalar, serin havaya ihtiyaç duyulduğunda açılıp kapanıyor ve sistemin performansını arttırıyor.

Aracın dış tasarımı kadar, iç mekan ve ön panel tasarımı da oldukça etkileyici. Tamamen değişen kokpitte özellikle ön panelde yekpare görünen iki parçalı hayalet gösterge yer alıyor. Bu gösterge daha önce üst sınıflarda kullanılan ve oldukça beğenilen bir özellik. İlk kez kompakt sınıfta üst sınıfa ait teknolojileri de alma şansına sahip oluyorsunuz. Ön panelde türbin görünümlü havalandırma ızgaraları sportif tasarımı desteklerken, gösterge panelinin ana gövdesinin çizgisi kesintiye uğramadan bir kapıdan diğerine uzanıyor. Araçta aynı zamanda ambiyans aydınlatmada 64 farklı renk alternatifiyle oldukça zengin bir renk tonu sunuyor. Bu arada gösterge paneli; iki adet 7 inç, bir adet 7 inç ile bir adet 10,25 inç ve iki adet 10,25 inç olmak üzere üç farklı kombinasyonda sunuluyor.

MBUX Devrimi

Mercedes A Serisi : Bu Otomobil Öğreniyor

Mercedes-Benz, CES Fuarı"nda tanıtılan ve otomotiv teknolojilerinde devrim yaratan MBUX uygulamasını da ilk kez yeni A-Serisi ile sunuyor. Mercedes me connect teknolojisinde de yeni bir dönemin başlangıcı olan araç içi bilgi ve eğlence sistemi bünyesinde barındırdığı yapay zeka teknolojisiyle öğrenme özelliğine sahip.

MBUX bu sayede kişiselleştirilebiliyor ve kendini kullanıcı davranışlarına uyarlıyor. Sistem bu yönüyle sürücü, yolcular ve otomobil arasında bağ kuruyor.

"Hey Mercedes" demek yeterli

Donanım seviyesine bağlı olarak sunulan dokunmatik, yüksek çözünürlüklü geniş ekran ve "Hey Mercedes" anahtar kelimesi ile sistem aktif hale geliyor. Doğal konuşma dilini de anlama özelliğine sahip olan akıllı sesli komut sistemi ve ön cama yansıtılan sanal gösterge paneli diğer önemli özellikler olarak öne çıkıyor. MBUX, dokunmatik ekran, orta konsola entegre touchpad ve direksiyona entegre dokunmatik kumanda tuşları olmak üzere üç farklı dokunmatik ara yüz üzerinden kumanda ediliyor.

Yeni nesil bilgi ve eğlence sistemi MBUX ile birlikte yeni ve daha da geliştirilmiş Mercedes me hizmetleri devreye giriyor. Park edilen aracı bulmayı kolaylaştıran araç konumunu belirleme özelliği ve park halindeki otomobilin darbeye maruz kalması veya hareket ettirilmesi durumunda sürücünün uyarılması gibi hizmetler bunlardan bazılarını oluşturuyor.

Daha büyük ekran

Aracın orta konsolunda alışıtğımız kumanda yerine artık büyük bir touchpad kullanılıyor. Tamamen parmak uçlarıyla tüm sistemleri kontrol edebiliyorsunuz. Bununla birlikte direksiyon üzerinden de sol ve sağda bulunan touchpadler gösterge ve ön paneldeki bilgiler arasında geçiş yapmanız sağlıyor.

İyi bir baş ve diz mesafesi bulunan araçta koltuklar her zamankinden daha ergonomik ve kokpit sizi adeta sarıyor. İsteğe bağlı olarak sunulan ısıtmalı koltuklar dışında ilk kez bu sınıfta havalandırmalı koltuklar ve masaj özelliğine sahip ön koltuklar da sunuluyor. Bu arada 29 litre artışla 370 litreye ulaşan bagaj hacmi de geniş yükleme ağzıyla birlikte oldukça kullanışlı. İyi bir görüş alanı sunan araçta kapılara entegre dikiz aynaları sayesinde A sütununun yanlarında kelebek camlarındaki gibi bir görüş açıklığı oluşuyor ve bu da çapraz ön görüşte kör noktaları engelliyor.

Intelligent Drive

Yeni A Serisi, S Serisi"nden transfer edilen özelliklerle sınıfının en kapsamlı aktif güvenlik seviyesini sunuyor. Yarı otonom sürüş teknolojisine sahip otomobilde gelişmiş kameralar ve radar sistemleri sürüş istikametindeki 500 metrelik mesafeyi tarıyor.

Araç, standart olarak gelişmiş bir Aktif Fren Yardımcısı ile yollara çıkıyor. Sürücüyü etkin bir şekilde destekleyen sistem; daha yavaş ilerleyen, yavaşlayan veya duran araçlar dışında yoldan karşıya geçmekte olan yaya veya bisikletlileri de algılayarak fren yapıyor. Olası bir çarpmanın şiddetini azaltıyor veya tamamen engelleyebiliyor.

Motor

Yeni A Serisi Türkiye"de, A 200 ve A 180 d olmak üzere biri benzinli biri dizel toplam iki motor seçeneğiyle satışa sunuluyor.

A 200"de yeni M 282 kodlu, silindir kapatma özelliğine sahip 1332 litre hacimli turbo benzinli motor sunuluyor.

163 BG/120 kW ve 250 Nm üreten motor 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman eşliğinde 5,1 lt/100 km karma koşullarda yakıt tüketimi, 120 gr/km karma koşullarda CO2 emisyon salınımı değerleri sunuyor. Benzinli motoru standart olarak partikül filtresiyle donatılıyor.

Dizel cephesinde ise yeni OM 608 kodlu motor sunuluyor.

116 BG/85 kW ve 260 Nm üreten motor (4,1 lt/100 km karma koşullarda yakıt tüketimi, 108 gr/km karma koşullarda CO2 emisyon salınımı) yeni 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine ediliyor.

Standart olarak sunulan 16 inçlik jant seçeneği 19 inçe kadar uzanıyor. Yeni A Serisi 193 bin 400 TL"den başlayan fiyatlarla Türkiye"de satışa sunulmaya başlandı.

The post Mercedes A Serisi : Bu otomobil öğreniyor appeared first on Carmedya.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Ekonomi Mercedes A Serisi : Bu Otomobil Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement