Mercedes-Benz ve Lewis Hamilton Portekiz'de peşpeşe rekor kırdı - Son Dakika
Otomobil

Mercedes-Benz ve Lewis Hamilton Portekiz'de peşpeşe rekor kırdı

Mercedes-Benz ve Lewis Hamilton Portekiz\'de peşpeşe rekor kırdı

2020 Formula 1 sezonunun 12.

27.10.2020 13:02  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2020 Formula 1 sezonunun 12. yarışı olan Portekiz Grand Prix'si hem Lewis Hamilton hem de Mercedes-Benz için yeni rekorların ele geçirilmesiyle sonuçlandı.

Lewis Hamilton, 92. birinciliğini kazanarak, Michael Schumacher'in "Formula 1'de en fazla yarış kazanan pilot" rekorunu kırdı.

Bir başka rekor ise Mercedes-AMG Petronas Takımı ile geldi. Mercedes-Benz'in ürettiği motorlar ile yarışan araçlar aralıksız olarak 229. mücadeleden puan alınca, bu alanda rekoru elinde bulunduran Ford geçildi.

Mercedes-Benz ve Lewis Hamilton Portekiz'de peşpeşe rekor kırdı

25 Ekim 2020 Pazar günü saat 16: 10'da Portekiz'in Portimao şehrindeki 4 bin 653 metrelik Uluslararası Algarve Pisti'nde 66 tur üzerinden yapılan yarışta toplam 306,826 km koşuldu. Portimao'da ilk kez gerçekleştirilen Formula 1 yarışına pole pozisyonundan başlayan Hamilton, liderliği bir süre sonra takım arkadaşı Valtteri Bottas'a kaptırdı. Lastik tercihlerinden dolayı ilk iki sırayı ilk iki tur içinde kaybeden Mercedes-AMG pilotları 5. ve 6. turlarda yerlerini geri alarak 20. tura kadar kıran kırana mücadele ettiler. Her turda farkı kapatan Hamilton, 20. turda takım arkadaşı Bottas'ı geçerek bir kez daha liderliğe yükseldi. Hamilton ayrıca yarışın en hızlı tur zamanına da imzasını atarak yarışı lider olarak bitirdi. Valtteri Bottas ise ikinci olarak hem kendi hem de takımı için çok değerli puanlar kazandı.

Mercedes-Benz ve Lewis Hamilton Portekiz'de peşpeşe rekor kırdı

Yarış sonrasında Lewis Hamilton yaptığı açıklamada; "Mercedes'te geçirdiğim 8. sezonda Portekiz GP itibariyle yarış galibiyeti sayımı 92'ye, pole pozisyonu sayımı da 97'ye yükselttim. Bu her iki alandaki rekorları ele geçirmiş olmak adeta bir hayal. Bu başarıyı gerçekten buradaki ve fabrikadaki herkesin çok yoğun çalışması sayesinde gerçekleştirebildim. Bugün geldiğim pozisyonu ancak hayal edebilirdim. Bu takıma gelmeye ve bu harika insanlarla birlikte çalışmaya karar verdiğimde elimde sihirli bir küre yoktu. Ancak işte buradayım ve her günün keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Her şeyi birlikte yapıyoruz. Aynı doğrultuda ilerliyoruz ve bu sayede bu başarıları görüyorsunuz." dedi.

Mercedes-Benz ve Lewis Hamilton Portekiz'de peşpeşe rekor kırdı

Bu sonuçlara göre Lewis Hamilton "Pilotlar Şampiyonası"nda 256 puan ile liderliğini sürdürürken, Valtteri Bottas 179 puan ile ikinci sırada yer alıyor. Mercedes-AMG Petronas ise "Takımlar Şampiyonası"nda 435 puanla açık ara liderliğini sürdürüyor.

Sezonun bir sonraki yarışı İtalya- Monza'da 1 Kasım'da düzenlenecek Emilia-Romagna GP'si olacak.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Mercedes-Benz ve Lewis Hamilton Portekiz'de peşpeşe rekor kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı
    09:52 İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil park halindeki 2 araca çarptı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve araçların çekici yardımıyla kaldırılması sağlandı.

  • Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı
    09:51 Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken sürücü yaralandı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

  • Kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu! 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
    02:47 Kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu! 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde yoldan çıkarak dereye uçan otomobildeki 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.

  • İskenderun'da kontrolden çıkan otomobil park halindeki araçlara çarptı
    01:35 İskenderun'da kontrolden çıkan otomobil park halindeki araçlara çarptı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kimliği belirlenemeyen bir sürücü tarafından kullanılan otomobil, kontrolden çıkarak park halindeki iki araca çarptı. Sürücü kaza yerini terk ederken, olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobil çekici yardımıyla kaldırılırken, polis sürücünün bulunması için çalışma başlattı.

  • Sahne sistemleri taşıyan pikapa otomobil çarptı
    00:12 Sahne sistemleri taşıyan pikapa otomobil çarptı

    Düzce'de sahne sistemleri taşıyan pikapa otomobil çarptı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza Anadolu otoyolu Düzce gişeler bağlantı yolunda meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye gelen acil sağlık ekipleri yaralıları olay yerinde ilk müdahaledeyi yapmasının ardından hastaneye kaldırdı. Kaza sebebi ile tek şeritten verilen yol araçların kaldırılması ardından normal seyrine döndü kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Yeni Nesil Elektrikli SUV Modeliyle Geliyor
    23:10 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Yeni Nesil Elektrikli SUV Modeliyle Geliyor

    Alfa Romeo'nun sevilen elektrikli SUV modeli Stelvio Quadrifoglio, yeni nesil bir 800V mimariye sahip olacak ve kısa sürede şarj olabilecek. 1000 beygir gücüne yaklaşması beklenen aracın, otomotiv sektöründe büyük bir ses getirmesi bekleniyor. Alfa Romeo'nun gelecek yıllarda 15 farklı model piyasaya süreceği ve Stelvio Quadrifoglio ile batarya ömrü konusunda seviyeyi bir ileriye taşıması bekleniyor. Aracın Türkiye pazarına sunulması da öngörülüyor.

  • Tesla Model M: Tesla'nın Elektrikli Motosiklet Konsepti
    23:09 Tesla Model M: Tesla'nın Elektrikli Motosiklet Konsepti

    İspanyol tasarımcı Víctor Rodríguez Gómez'in kaleminden çıkan Tesla Model M elektrikli motosiklet konsepti, futuristik tasarımıyla dikkat çekiyor ve Tesla'nın ürün yelpazesine yeni bir soluk getiriyor. Model M, geleneksel motosiklet tasarımını tamamen yeniden düşünerek, speichenlos (jantsız) bir tasarıma ve gövde içine entegre frenlere sahip. Ayak koyma yerleri sürücünün boyuna göre ayarlanabilen ve çıkarılabilir akü sistemi gibi özelliklere sahip olan Model M, park sorunu yaşanan şehir içi kullanım için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Tesla'nın yenilikçi ve çığır açan imajını güçlendiren Model M, markanın elektrikli otomobil pazarında motosikletlerle de iddialı olduğunu gösteriyor.

  • Tesla Cybertruck Teslimatları Durduruldu
    23:09 Tesla Cybertruck Teslimatları Durduruldu

    Tesla, Cybertruck teslimatlarını beklenmedik bir şekilde durdurdu. Sipariş veren müşterilere ise aracın hazırlanmasında bir gecikme olduğu bildirilerek randevuların iptal edildiği belirtiliyor. Cybertruck sahipleri arasında yapılan paylaşımlara göre aracın gaz pedalında bir problem olduğu belirtiliyor.


Advertisement