Merck'in MS'te Yeni Tedavi Seçeneği CHMP'den Olumlu Görüş Aldı - Son Dakika
Sağlık

Merck'in MS'te Yeni Tedavi Seçeneği CHMP'den Olumlu Görüş Aldı

MS'te yeni alternatif tedavi yöntemi, Avrupa İlaç Kurumu'nun Beşeri Tıbbi Ürünler Komitesi'nden etkinlik ve güvenilirlik konusunda olumlu görüş aldı.

31.07.2017 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merck, yeni MS tedavisinin klinik çalışmalarda 2 yıl boyunca maksimum 20 günlük oral tedavi ile 4 yıl sürdürülebilen hastalık kontrolü sergileyen, araştırma aşamasındaki ilk ve tek tıbbi tedavi yöntemi olduğunu bildirdi.

Avrupa İlaç Ajansı'nın insan sağlığı için geliştirilen ilaçlardan sorumlu komitesi olan CHMP'nin olumlu görüş bildirmesi, bir ilacın Avrupa Birliği'nde ruhsatlanması için büyük bir önem taşıyor.

Merck Yönetim Kurulu Üyesi ve Healthcare CEO'su Belén Garijo, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "CHMP'nin bildirdiği olumlu görüş, Merck açısından olağanüstü bir gelişmedir. Dahası, multipl skleroz'la mücadele eden hastalar için önemli bir tedavi seçeneği potansiyeli taşıyan bu çalışmaya inancımızı da doğrulamaktadır. Şu anda Avrupa Komisyonu kararını ve MS tedavisinde bir fark yaratma fırsatını sabırsızlıkla bekliyoruz."

Merck'in Küresel Biopharma Ar-Ge Başkanı Luciano Rossetti ise "Merck'in geçtiğimiz yıl EMA başvurusu yaptığı yeni MS tedavi alternatifine ve araştırma aşamasındaki bu tedavinin gelecekte MS bakımı üzerinde bırakabileceği anlamlı etkiye inancımız çok büyük. MS hastaları arasında, özellikle de yüksek hastalık aktivitesine sahip olanlarda hâlâ daha büyük ölçüde karşılanmamış ihtiyaçlar mevcut. Yeni tedavi seçeneğinin gelişimini ileriye taşımamızda çok değerli bilimsel danışmanlığıyla bize yardımcı olan EMA ile sürekli ortaklığımız için can atıyoruz." dedi.

CHMP'nin pozitif görüşü 10.000 hasta yılı verisine, klinik araştırmalara katılan 2700'den fazla hastanın sonuçlarına ve bazı hastalarda 10 yıla varan gözlem sonuçlarına dayanıyor. Avrupa Komisyonu'nun, CHMP görüşünden sonra yeni MS tedavisi için pazarlama ruhsatı başvurusu hakkında kesin kararını vermesi bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Merck'in MS'te Yeni Tedavi Seçeneği CHMP'den Olumlu Görüş Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    07:43 Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı

    Dün yeni filmi Mavi Mağara'nın provalarına başlamaya hazırlanan oyuncu Kerem Bürsin, koronvirüse yakalandı. Oyuncunun tedavisi başlarken prova da ileri bir tarihe alındı.

  • Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?
    05:45 Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?

    Ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un bipolar bozuklukla ilişkilendirilmesi ve sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmalar. Van Gogh'un mektupları ve sanatında bulunan ipuçlarına dayanarak, bipolar bozukluk ve depresyon geçirdiği tespit edildi. Uzmanlar, Van Gogh'un hayatta olsaydı teşhis konulabileceğini ve daha iyi bir tedavi alabileceğini belirtiyor.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement