Merdiven Altı Tatlıya Dikkat - Son Dakika
Güncel

Merdiven Altı Tatlıya Dikkat

Merdiven Altı Tatlıya Dikkat

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Ramazan ayı öncesi vatandaşı uyardı merdiven altı üreticilerine dikkat çekti.

20.05.2017 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Ramazan ayı öncesi vatandaşı uyardı merdiven altı üreticilerine dikkat çekti.

Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice bugün Düzce'ye geldi. Oda ve sektör temsilcileriyle bir araya gelen Yenice açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayı öncesinde pastacılık ve tatlıcılık sektörü için federasyon olarak bir genelge yayınladıklarını söyleyen Yenice, Ramazan'da çok sık rastlanan taklit tatlıya karşı esnafı uyardıklarını, piyasa koşulları içinde haksız rekabete ayak uydurup da kendilerinin yiyemeyeceği şeyleri insanlara yedirmemeleri konusunda bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Bütün uyarılara rağmen bilinçli tüketici oluşamadığını söyleyen Aykut Yenice, kaliteli tatlının fiyatı belliyken sofrasına ucuz tatlı götüren insanların kendilerini sorgulamaları gerektiğini vurguladı, merdiven altı üretim yapan esnaflara prim verilmemesini istedi.

Etin 40 liraya satıldığı bir ülkede hala yarım ekmek arası dönerin çok ucuza satılmasını kendini inkar etmek olarak nitelendiren Yenice, "Tatlının da satılacağı bir bedel var. Bugün iyi bir baklava 40-50 liraya satılması gerekirken, eğer siz hala 1 kilo baklavayı 7-10 liraya satan iş yerlerinden çoluğunuza çocuğunuza, Ramazan sofralarınıza götürüyorsanız bana göre kendiniz bu konuda en büyük hatayı yapıyorsunuz. Fiyatlar herkesin bildiği bir konumda olmasına rağmen siz 40 liralık baklavayı 10 liraya alıyorsanız hiç kimse kusura bakmasın kendini sorgulasın. Biz bilinçli tüketiciler olarak bu insanlara prim vermesek insanların bu taklit mallarını çocuklarımıza yedirmezsek bunların bir süre sonra kendilerini yok ettiklerini göreceğiz. Ucuz zannettiğiniz bu gıdalar sizi hayatın en pahalı sektörü olan sağlık sektörü ile tanıştırıyor. Bunun size çok pahalıya mal olduğunu görüyorsunuz. Dünya'da Amerika'dan sonra obezitenin en çok rastlandığı ülke ülkemiz oldu. Bununla mücadele edecek olanlar ise en başta ailelerdir" dedi.

Merdiven altı üretim yapanlara için çok sert konuşan Yenice, bu üreticileri terörist olarak nitelendirdi, bunlara esnaf denmeyeceğini söylerken bir kez daha bilinçli olma konusunda halkı uyardı.

Yenice, "Kendinizin yiyemediğini başkasına yediriyorsanız bu hem ahlaki değerlere hem de esnaflığa aykırı bir şey. Zaten biz bunlara asla esnaf demiyoruz. Bunlar dağdaki teröristten farkı olmayan esnafın teröristi bunlar. Esnaf olmaya yüz tutmuş teröristlerdir. Esnaflık 800 geleneği ile Ahi Evren kültüründen gelen bir teşkilattır. Bu insanların esnaf teşkilatına büyük zarar verdiğini görüyoruz. Buradan tüm halkımıza bilinçli tüketici olma konusunda çok daha tedbirli olmaları konusunda mesaj vermek istiyorum" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Merdiven Altı Tatlıya Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement